Μαλάς: Κενή περιεχομένου η συζήτηση για ΔΔΟ (βίντεο)

Θετικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της συνάντησης Κοτζιά - Τσαβούσογλου ο Υποψήφιος του ΑΚΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, τονίζοντας πως, οτιδήποτε μπορεί να κρατήσει τη διαδικασία ζωντανή, είναι καλό. Ωστόσο, επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει παράλληλα και έκφραση της δικής μας βούλησης.

Ο κ. Μαλάς είπε πως ο ΟΗΕ θεωρεί το έγγραφο Γκουτέρες ως κεκτημένο και κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως όταν είχε την ευκαιρία

για συμφωνία στο Crans Montna, έκανε πίσω.

«Μετά τη Γενεύη, ο κ. Αναστασιάδης ένιωσε την πίεση και από πολλά ΜΜΕ, και διένειμε έγγραφα στη δημοσιότητα, προκειμένου να πείσει πως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν ήταν τόσο καθαρά τα πράγματα, θα είχε ανάγκη να τηλεφωνήσει στους ξένους ηγέτες;», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς για τις κινήσεις που γίνονται στα κατεχόμενα και την όλη συζήτηση για την ομοσπονδία, είπε «Η συζήτηση περί διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι κενή περιεχομένου. Δεν υπάρχει πουθενά η περιγραφή του περιεχομένου. Ας συμφωνήσουμε στο κείμενο και στη συνέχεια πάμε στην ερμηνεία. Στην άλλη πλευρά, μιλούν για απόρριψη ομοσπονδίας, γιατί ακριβώς υπάρχει ένα πολιτικό κενό».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαλάς είπε πως ούτε ο κ. Αναστασιάδης έβαλε στο πρόγραμμά του τον όρο ΔΔΟ στις προηγούμενες εκλογές, «προκειμένου να ξεγελάσει ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ».

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχτηκε από το ΑΚΕΛ αναφορικά με την πτήση των F16 την πρώτη Οκτωβρίου, o κος Μαλάς είπε «Είχα πει ότι συγχαίρω την Εθνική Φρουρά και την Πολεμική Αεροπορία που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Δεν είπα "καλωσορίζω". Συνέχισα λέγοντας ότι Κύπρος και Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσουν μια ενιαία ασπίδα, και χρησιμοποίησα σκοπίμως το ‘ενιαία’ γιατί ήξερα ότι κάποιοι θα το συνέδεαν με το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα’ για την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού, αλλά δεν είναι το εργαλείο για να διεκδικήσουμε την επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Μαλάς αναφέρθηκε, επιπλέον, για τις ευθύνες του Προέδρου Αναστασιάδη για το κούρεμα καταθέσεων το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα