Γ. Μυλόπουλος: Δε θα κλείσει, ούτε θα μονοδρομηθεί η Εγνατία

Στη διαβεβαίωση πως η οδός Εγνατία «ούτε θα κλείσει, ούτε θα μονοδρομηθεί» προχώρησε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής του μετρό στον σταθμό Βενιζέλου.

«Από το 2012 οπότε και αποκαλύφθηκαν τα πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα καμία κατασκευαστική εργασία δεν έχει γίνει από τότε μέχρι

σήμερα. Το έργα επανεκκίνησε όπως γνωρίζουμε όλοι τον Μάρτιο του 2016, από τότε το έργο τρέχει σε όλα τα επίπεδα, πλην Βενιζέλου. Στην Βενιζέλου αυτό που έχει γίνει είναι ότι έγινε δεκτή η μελέτη της Αττικό Μετρό από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, πήραμε την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού και έκτοτε εκπονούνται οι μελέτες , προκειμένου να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στη Βενιζέλου, αύριο λοιπόν είναι αρχή του τέλους για το μετρό της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο κ. Μυλόπουλος, μιλώντας στο thestival.gr.

«Τώρα που ξεκινά το έργο γίνεται φροντίδα ώστε να μην υπάρξει επιπλέον όχληση και επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών ούτε των καταστηματαρχών. Κάνουμε, λοιπόν, χειρουργικές επεμβάσεις έτσι ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή της Βενιζέλου χωρίς να αλλάξει σε τίποτα η λειτουργία της οδού Εγνατίας. Διαψεύδω κατηγορηματικά τα όσα έχουν γραφεί και έχουν ειπωθεί ότι δήθεν θα κλείσει η οδός Εγνατία, ή δήθεν θα μονοδρομηθεί ή δήθεν θα στενέψει. Έγινε μεγάλη προσπάθεια και θα παραμείνει με τέσσερις λωρίδες, όπως είναι σήμερα. Άρα καμία αλλαγή στην οδό Εγνατία», σημείωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό .

«Η οδός Εγνατία, με χειρουργικές επεμβάσεις οι οποίες γίνονται από την Αττικό Μετρό, θα παραμείνει με τέσσερις λωρίδες, όπως είναι σήμερα, καθόλη τη διάρκεια της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου», δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος, διευκρινίζοντας ότι «εκείνο το οποίο θα συμβεί, κατά διαστήματα και πάντα μετά από ενημέρωση των φορέων, είναι ότι το τμήμα της Βενιζέλου πάνω από την Εγνατία και το τμήμα της Βενιζέλου κάτω από την Εγνατία, είτε θα στενεύει, είτε για κάποια μικρά διαστήματα θα κλείνει, αλλά ποτέ δε θα συμπέσει να κλείσει το πάνω τμήμα της Βενιζέλου και το κάτω».

Keywords
Τυχαία Θέματα