Μάχες εκλογικών επιτελείων σε εξέλιξη

Στο κυπριακό, την οικονομία και στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής κινήθηκαν σήμερα τα επιτελεία των υποψηφίων για την Προεδρία.

Δίνουν υποσχέσεις βασιζόμενοι στην ανάπτυξη και τα πλεονάσματα που φέρνουν οι πολιτικές της Κυβέρνησης Αναστασιάδη τονίζει ο ΔΗΣΥ.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, «τη χώρα θέλουν να κυβερνήσουν εκείνοι που πριν λίγα χρόνια πολεμούσαν τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τη πτώχευση. Έλεγαν ότι θα έρθουν δεύτερο

και τρίτο Μνημόνιο. Διαψεύστηκαν».

«Η δική μας διακυβέρνηση οραματίζεται να γράψει ένα νέο κεφάλαιο όσο αφορά στην ισότητα των δύο φύλων» δήλωσε ο Σταύρος Μαλάς κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων, Ιωσηφίνα Αντωνίου

Πρόσθεσε δε ότι «οι γυναίκες αποτελούν το ισχυρό φύλο. Μια σύγχρονη κοινωνία πρέπει εμπράκτως να αποδεικνύει ότι η γυναίκα έχει το ρόλο που της αξίζει».

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην Επαρχία Πάφου και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν συζήτησε ο Νικόλας Παπαδόπουλος με το ΕΒΕ Πάφου.

«Αυτά τα κίνητρα θα πρέπει να καταπιάνονται με διάφορους τομείς όπως είναι πολεοδομικά κίνητρα στον κατασκευαστικό τομέα αλλά και άλλα κίνητρα στους τομείς της υγείας, της παιδείας καθώς η Κύπρος ως οικονομία μπορεί να γίνει μια οικονομία της γνώσης αλλά και ένα περιφερειακό κέντρο υγείας για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», είπε.

Αρνητικός στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των Ημικρατικών Οργανισμών, είναι ο Γιώργος Λιλλήκας.

«Δική μας Πρόταση είναι όπως μείνουν τα κόμματα έξω από τα διοικητικά συμβούλια και τερματιστεί αυτή η κομματοκρατία η οποία εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα αλλά σίγουρα όχι τα συμφέροντα των Ημικρατικών Οργανισμών», είπε.

Επίθεση στο ΔΗΚΟ και στην ΕΔΕΚ εξαπέλυσε το ΕΛΑΜ για την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

«Έπεσαν οι μάσκες της υποκρισίας, αφού εδώ και τόσο καιρό παρακολουθούμε κυρίως την ΕΔΕΚ να εμπαίζει τον λαό ότι αποκηρύσσει την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, ενώ συμμετείχε σε όλες τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και στηρίζει ομοσπονδιακό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές», επισήμανε.

Το ΕΛΑΜ υποστηρίζει ότι είναι η μόνη φωνή κατά της ΔΔΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα