ΠτΔ: Η Κύπρος κέντρο για διεθνείς επιχειρήσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη απόψε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του CIBA, στη Λεμεσό.

Μιλώντας στο Συνέδριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό κέντρο για διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Πρόσθεσε ότι

τώρα έχουμε εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο σύστημα ευημερίας, υγείας, διαχείρισης δημόσιων οικονομικών και κρατικής ιδιοκτησίας, μεταρρυθμίσεις στη φορολογία και στον τραπεζικό τομέα.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία Υφυπουργείου Ναυτιλίας το 2018 καθώς και στο θέμα δημιουργίας Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Τουρισμού κάτι που συζητείται στο Κοινοβούλιο.

Επεσήμανε επίσης ότι η Κύπρος σημειώνει ρυθμό ανάπτυξης 4%, έναν από τους υψηλότερους στην ΕΕ, ενώ η ανεργία, όπως είπε, μειώθηκε και ο τραπεζικός τομέας εξυγιάνθηκε.

Αναφέρθηκε ακόμη στους ισοσκελισμένους κρατικούς προϋπολογισμούς, αλλά και στην αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης.

Σημείωσε εξάλλου ότι μια από τις πλέον σημαντικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του κυπριακού επιχειρηματικού περιβάλλοντος με συγκεκριμένα κίνητρα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και επιχειρήσεων.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, καθώς και στα πλεονεκτήματα της ως μια χώρα φιλική προς τις επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα