Λυσιτελείς προτάσεις ζητά ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων

Να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις μαζί τους, πριν υποβάλουν τις προτάσεις τους σχετικά με το θέμα των αξιογράφων, κάλεσαν τους Βουλευτές και τα κόμματα, οι κάτοχοι αξιογράφων.

Στόχος, τονίζει ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων είναι οι προτάσεις που θα κατατεθούν να είναι λυσιτελείς. Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, "είναι σημαντικό να ενημερωθεί η Βουλή για τις κόκκινες γραμμές του Συνδέσμου".

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι “από πληροφορίες που διέρρευσαν στον τύπο, αλλά και από

τις ανακοινώσεις κάποιων κομμάτων και προσωπικές επαφές που είχαμε, φαίνεται ότι αρκετά κόμματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για τελειοποίηση των προτάσεών τους”.

Εξάλλου, ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων ευχαριστεί εκ μέρους των 17.000 μελών του και των οικογενειών τους για “το αδιάλειπτο ενδιαφέρον” της ΕΔΕΚ και του Προέδρου της Μαρίνου Σιζόπουλου, “σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι τράπεζες εις βάρος μας, με την ανοχή, τη συναίνεση και τη συγκάλυψη των εποπτικών και άλλων αρχών”.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος σε επιστολή του προς τον κ. Σιζόπουλο, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, “με μια πρώτη ανάγνωση των προτάσεών σας, μπορούμε να εκφράσουμε τη συμφωνία μας με τις πιο πολλές από αυτές”.

“Όμως υπάρχουν και κάποιες που θα μπορούσαν να βελτιωθούν, γι’ αυτό και παρακαλούμε, προτού καταλήξετε στο τελικό κείμενο, να συναντηθούμε σε μια προσπάθεια κατάληξης σε μια πρόταση η οποία να ικανοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο τα μέλη μας”, προσθέτει.

Επιπλέον, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι ενόψει της παρουσίας του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη, στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, στις 30.8.2016, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου είχε πρόσφατα συνάντηση μαζί του, η οποία έγινε μέσα στα πλαίσια “των επαφών μας με πρόσωπα που γνωρίζουν λεπτομέρειες για το έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος μας”.

“Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το περιεχόμενο επιστολών που ανταλλάξαμε μαζί του πριν ένα περίπου χρόνο (επισυνάπτονται), και ο κ. Ορφανίδης μας δήλωσε ότι θα είναι πάντοτε παρά το πλευρό μας, αρωγός και συμπαραστάτης στον δίκαιο αγώνα που εδώ και τέσσερα χρόνια διεξάγουμε”, προσθέτει.

Τέλος, εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών και τις συνεντεύξεις στα ΜΜΕ που άρχισαν να δίνουν οι αρχηγοί και εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Σύνδεσμος καλεί τα ΜΜΕ μέσω επιστολής που τους απέστειλε, να υποβάλλουν στα κόμματα "ερωτήσεις σχετικά με το έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος των 17.000 μελών μας και των οικογενειών μας, για να σας αναφέρουν πώς προτίθενται να επανορθώσουν εξωδικαστικά τις αποφάσεις που - άλλοι με την ψήφο τους και άλλοι με την αποχή τους - πήραν τον Μάρτιο του 2013, με αποτέλεσμα να μας οδηγήσουν στην καταστροφή”.

“Μας προβληματίζει επίσης το γεγονός ότι μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις μας η Λαϊκή δεν θα υπάρχει πια και διερωτόμαστε ποιος θα μας αποζημιώσει”, αναφέρει και προσθέτει πως “άλλο πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι μόνο το 20% των μελών μας έχουν καταχωρίσει αστικές αγωγές, λόγω του κόστους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο”.

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων αναφέρει ότι μέλη του είναι κάποιας ηλικίας και τα χρήματα που τους υφάρπαξαν οι τράπεζες με την ανοχή των εποπτικών αρχών, αφορούσαν τις οικονομίες μιας ζωής.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα