Έγκριση Υπ.Συμβουλίου για επιπρόσθετη στελέχωση των σχολείων

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την επιπρόσθετη ανάγκη σε εκπαιδευτικό προσωπικό ούτως ώστε τα σχολεία να στελεχωθούν πλήρως για την επόμενη σχολική χρονιά.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού.

«Με τη σημερινή έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου διασφαλίζεται η πλήρης στελέχωση των σχολείων μας όπως

επίσης και η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς» διαβεβαίωσε ο αρμόδιος Υπουργός.

Όπως ανέφερε, ο αριθμός των θέσεων θα καθοριστεί μετά και τις διαβουλεύσεις που θα έχει ο ίδιος εντός των ημερών με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Είπε δε πως οι θέσεις θα αφορούν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ανέφερε ακόμα ότι το απαιτούμενο κονδύλι θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα προωθηθεί άμεσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τελική έγκριση μέσω συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

«Θεωρώ ότι με τις πολιτικές που θα εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αντιμετωπίζονται οι ανησυχίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων», είπε ο κ. Καδής.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός είπε πως η πρόταση του Υπουργείου στηρίχθηκε στις τεκμηριωμένες ανάγκες και τα δεδομένα που προκύπτουν από τον αριθμό των μαθητών στην κάθε βαθμίδα.

Επίσης, είπε, έλαβε υπόψη τις σημαντικές πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

«Έλαβε υπόψη, για παράδειγμα, τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης σε σχέση με το νέο σύστημα διορισμών, έλαβε υπόψη την ανόθευτη και πλήρη εφαρμογή του νέου Λυκείου, του Λυκείου κατευθύνσεων επιλογής μαθημάτων, νέες πολιτικές που αφορούν την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού και της παραβατικότητας, τις ανάγκες για εκπαίδευση, επιμόρφωση και επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και άλλες πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού» εξήγησε ο κ. Καδής.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το Υπουργείο αντιλαμβανόμενο την ανάγκη για περαιτέρω εξορθολογισμό της αξιοποίησης του ανθρώπινου εκπαιδευτικού δυναμικού, προχωρεί με έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη σύσταση τεχνικής επιτροπής, η οποία αναμένεται να μελετήσει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. «Θέλουμε δηλαδή να αξιοποιούμε το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί στο χώρο της εκπαίδευσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα αξιοποιήσουμε τις υπηρεσίες διεθνούς εμπειρογνώμονα προς αυτή την κατεύθυνση, ούτως ώστε να επανέλθουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο με εισηγήσεις που αφορούν μέτρα εξορθολογισμού της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα προωθηθεί άμεσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τελική έγκριση μέσω συμπληρωματικού προϋπολογισμού, ούτως ώστε να μην υπάρξει κανένα θέμα με την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως ανέφερε, υπάρχει μια ευελιξία σε σχέση με το κονδύλι, το οποίο θα καλυφθεί από τους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο Υπουργός είπε ακόμα ότι με την απόφασή του το Υπουργικό δίνει και το στίγμα ότι τα θέματα της εκπαίδευσης και της παιδείας γενικότερα είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Ο τελικός αριθμός των θέσεων θα ανακοινωθεί μετά από μια σειρά διαβουλεύσεων που θα έχει ο Υπουργός τις επόμενες ημέρες με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. «Δεν είναι μακριά από αυτά που έχουν ακουστεί την τελευταία περίοδο, όμως θα ανακοινώσουμε τους τελικούς αριθμούς μετά από τις τελικές διαβουλεύσεις που θα έχουμε και με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις» είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι οι θέσεις θα αφορούν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αντιμετωπίζονται οι ανησυχίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων

Στις δηλώσεις του και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κώστας Καδής είπε πως η στελέχωση των σχολείων γίνεται στη βάση πραγματικών αναγκών και δεδομένων και όχι στη βάση των αιτημάτων οποιασδήποτε εκπαιδευτικής οργάνωσης. «Εμείς με πολύ τεκμηριωμένα στοιχεία προγραμματίσαμε τη στελέχωση και με τα δεδομένα που έχουμε διασφαλίσει σήμερα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μπορούμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα να μιλάμε ότι τα σχολεία μας θα είναι πλήρως στελεχωμένα σε όλες τις βαθμίδες» ανέφερε ο Υπουργός.

Από κει και πέρα, συνέχισε, η κάθε εκπαιδευτική οργάνωση έθεσε τα δικά της θέματα. «Θεωρώ ότι με τις πολιτικές που θα εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αντιμετωπίζονται οι ανησυχίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων».

Ανέφερε επίσης ότι «ενδεχομένως να είναι κάποιοι που θα ήθελαν μεγάλες αναταραχές στο χώρο της εκπαίδευσης και να δημιουργούσαν το ανάλογο κλίμα» για να προσθέσει πως «εμείς έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά, έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προετοιμασία και με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας, είμαι βέβαιος ότι θα διαψεύσουμε όσους μιλούσαν για αναστάτωση στο χώρο της εκπαίδευσης. Τα σχολεία μας μπορούν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους πλήρως στελεχωμένα, με ασφάλεια, έχοντας όλο το εκπαιδευτικό υλικό που είναι απαραίτητο στη διάθεσή τους».

Ο Κώστας Καδής κάλεσε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τα πολιτικά κόμματα, αλλά και τους φορείς που βρίσκονται στο χώρο της εκπαίδευσης να συνεργαστούν με το Υπουργείο, «για να διασφαλίσουμε όλοι μαζί, με συναίνεση και με συνεργασία, τη σωστή λειτουργία των σχολείων μας και με αυτό τον τρόπο θεωρώ ότι θα προσφέρουμε θετικό έργο προς την κοινωνία αυτού του τόπου».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα