Θρύλε κάν' το ξανά, μπορείς…

Έχουν περάσει κιόλας εφτά χρόνια από την πρώτη ιστορική πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ -και τότε κόντρα στην Κοπεγχάγη- και μάλιστα έχοντας χάσει στην πρωτεύουσα της Δανίας πάλι με 1-0…


Τότε ο Κοσόφσκι και κυρίως ο Χρύσης Μιχαήλ, με τα γκολ που πέτυχαν, ανέτρεψαν το σκορ του πρώτου ματς και έκαναν το ΓΣΠ να μοιάζει με ηφαίστειο εν ενεργεία, στέλνοντας ταυτόχρονα στο σπίτι πάνω

από 20.000 κόσμου, τρελαμένους από την τεράστια επιτυχία.
Απόψε πάνω-κάτω αναμένουμε επανάληψη του σκηνικού που επικρατούσε τον Αύγουστο του 2009.
Και από πλευράς παρουσίας κόσμου και από πλευράς δίψας για ανατροπή και, κυρίως, για τον τελικό μεγάλο στόχο - την είσοδο στους ομίλους του κορυφαίου θεσμού σε σωματειακό επίπεδο παγκοσμίως.
Απόψε δεν θα αγωνίζεται ο Κοσόφσκι και ο Μιχαήλ, κι από την ομάδα του ΄09 μόνο ο αρχηγός Νεκτάριος και ο Μοράις έχουν απομείνει, όμως αυτό λίγη σημασία θα έχει γιατί απλά και οι σημερινοί παίκτες μπορούν να κάνουν την ανατροπή και να στείλουν στο καναβάτσο τους Δανούς.
Το 0-1 της Κοπεγχάγης ούτε απαγορευτικό σκορ για όνειρα ανατροπής είναι και βέβαια η ίδια η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ κατώτερη της τότε εποχής είναι και, εν πάση περιπτώσει, δεν είναι ανώτερη απ' τη γειτονική σ' αυτή Ρόζενμποργκ, που δέχτηκε τριάρα και αποκλείστηκε…
Το τι χρειάζεται για να γραφτεί απόψε νέα σελίδα δόξας για τους πρωταθλητές το γνωρίζουν καλυτέρα απ' όλους οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές και ο κόσμος τους.
Το τρίπτυχο υπομονή, επιμονή και πάθος ήταν και παραμένει σλόγκαν διαχρονικό για τέτοιου είδους και σημασίας αναμετρήσεις, κι αυτό ξέρουν καλά πώς θα το χειριστούν οι έχοντες την ευθύνη να φέρουν και απόψε εις πέρας την ιστορική τους αποστολή.
Θεωρείται αυτονόητο ότι ο κόσμος, που δεν θα αφήσει γωνία κενή απόψε στο ΓΣΠ, θα είναι πριν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κυριολεκτικά ο 12ος παίκτης των «γαλαζοκιτρίνων».
Αυτονόητο επίσης είναι ότι το γήπεδο της πρωτεύουσας θα ΄ναι και πάλι καμίνι για τους Σκανδιναβούς, ανεξαρτήτως της ροής που θα έχει η αναμέτρηση.
Η ουσία έτσι κι αλλιώς είναι να έρθει η πρόκριση, κι ας έρθει και την Τετάρτη τα χαράματα…
Καλή τύχη στον ΑΠΟΕΛ, ελπίζουμε να κάνει ξανά τη μεγάλη ανατροπή, γιατί και το θέλει πολύ και κυρίως απέδειξε ότι μπορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα