Κυβέρνηση: Eπιβεβαιώνει τη διαφορά για τη διζωνικότητα

Κατά τη χθεσινή συνάντηση επιβεβαιώθηκαν συγκλίσεις, οι οποίες επιτεύχθηκαν και την ίδια στιγμή διαπιστώθηκαν κάποιες διαφωνίες, οι οποίες μόνο μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση μπορούν να ξεπεραστούν και να διαφανούν οι όποιες προοπτικές υπάρχουν για επίλυση του κυπριακού δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο.

Υπάρχει, είπε, διαφορετική αντίληψη και ερμηνεία στη διζωνικότητα και η συζήτηση θα συνεχισθεί τις επόμενες μέρες σε επίπεδο διαπραγματευτών μέχρι την επόμενη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων στις 30 Οκτωβρίου.

Ο

Nίκος Χριστοδουλίδη συνέστησε υπομονή, δεν δικαιολογείται, είπε, ούτε υπερενθουσιασμός, ούτε απογοήτευση, αλλά σοβαρότητα, είναι μία διαπραγμάτευση, η οποία είναι πάντα μία δύσκολη και επίπονη προσπάθεια.

Μέσα από την προσήλωση στη διαπραγμάτευση και το διάλογο, συμπλήρωσε, ευελπιστούμε να δημιουργηθούν θετικές προοπτικές, να υπάρξουν αποτελέσματα και να πετύχουμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα