ΑΕΛ: «Στοχεύουν» μόνο στο κέρδος

Οι «κίτρινοι» άρχισαν χθες την προετοιμασία τους ενόψει του ντέρμπι του Σαββάτου, με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Μαζεύτηκαν και ξεκίνησαν να προετοιμάζονται για το ντέρμπι του Σαββάτου στην ΑΕΛ. Ο Χριστάκης Χριστοφόρου ζήτησε από τους παίκτες του να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται, έτσι ώστε να πάνε στη Λευκωσία με στόχο το βαθμολογικό κέρδος. Σίγουρα

στη λεμεσιανή ομάδα θα θέλουν να κερδίσουν, όμως και η ισοπαλία δεν θα τους χαλάσει. Άλλωστε, στο στάδιο της πρωτεύουσας, δεν έχει μαζέψει και πολλούς βαθμούς μέσα στα χρόνια, για να θεωρηθεί αποτυχία βαθμός εκεί. Όμως οπρωταρχικός στόχος και η προετοιμασία γίνεται για το τρίποντο.

Μπορεί βαθμολογικά η ΑΕΛ να μην πάει καλά, όμως η καλή της εμφάνιση στο τελευταίο παιγνίδι επιτρέπει να υπάρχει αισιοδοξία. Αν αυτή η βελτίωση συνεχιστεί, αν η άμυνα συνεχίσει να είναι αξιόπιστη και αν επιθετικά καταφέρει να δημιουργήσει και να σκοράρει, η ΑΕΛ θα έχει τύχη το Σάββατο. Και για την υλοποίηση αυτών των επιδιώξεων ξεκίνησαν από χθες να δουλεύουν στη λεμεσιανή ομάδα. Το ευχάριστο για τον κ. Χριστοφόρου είναι πως, με εξαίρεση τον Σιέλη, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι κανονικά στη διάθεσή του. Η επιστροφή Ρομπέρ τού επιτρέπει να σκεφτεί το ενδεχόμενο να μεταφέρει ξανά στο κέντρο τον Ελευθερίου, ενώ και μπροστά θα προσπαθήσει μέσα από τις προπονήσεις να βρει την ιδανική χημεία που θα παρατάξει στο ντέρμπι.

Ένα άλλο ερώτημα ενόψει του αγώνα του Σαββάτου είναι και το αν θα διατηρηθεί το σχήμα με τους δύο επιθετικούς ή αν θα προτιμήσει ο τεχνικός της ΑΕΛ ένα πιο συντηρητικό και πιο συμπαγές σχηματισμό με ενισχυμένη τη μεσαία γραμμή. Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για να λεχθεί κάτι όσον αφορά τις σκέψεις του κ. Χριστοφόρου. Ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας είναι από εκείνους που μελετάνε σχολαστικά τον αντίπαλο και ανάλογα με το τι θα συναντήσουν οι ποδοσφαιριστές γίνεται και η επιλογή τόσο του σχήματος όσο και των προσώπων. Αν επιλέξει τριάδα στο κέντρο, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Κουταντέρ θα πάει στη φυσική του θέση ως οργανωτής ή αν θα διατηρηθεί σε ρόλο 8αριου.

Έχει τον τρόπο
Ο κ. Χριστοφόρου γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι αν η ομάδα του εξασφαλίσει θετικό αποτέλεσμα στη Λευκωσία, θα πάρει βαθιά ανάσα και πολύ καλή ψυχολογία για τη συνέχεια. Ξέρει ότι βαθμός ή βαθμοί μέσα στο σπίτι του ΑΠΟΕΛ είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός ενόψει της συνέχειας. Άλλωστε, η ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει κέρδη εκεί. Το 2011-12 κέρδισε με 1-0 για το πρωτάθλημα και 1-0 για το κύπελλο, το 2012-13 κέρδισε με 3-1 για το κύπελλο, το 2013-14 έφερε ισοπαλία 2-2, ενώ με ισοπαλία 0-0 εξήλθε και την περσινή περίοδο. Σε σύνολο 9 αγώνων από το 2011 σε πρωτάθλημα και κύπελλο η ΑΕΛ μετρά 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Και όλα αυτά ενώ πριν και σε διάστημα 11χρόνων είχε να επιδείξει δύο νίκες και όλο ήττες και στους δύο θεσμούς.

Άρα τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον σε έναν αγώνα στη Λευκωσία, η ΑΕΛ δεν χάνει και αυτό θα προσπαθήσει να επαναλάβει το ερχόμενο Σάββατο. Όμως οι αριθμοί, οι προϊστορίες ή οι παραδόσεις δεν παίζουν μπάλα και για να φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα η ομάδα του κ. Χριστοφόρου θα πρέπει μέσα στο ΓΣΠ να πραγματοποιήσει την καλύτερή της φετινή παρουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα