Κτίζει… για τη δημαρχία της Λεμεσού ο Νίκος Νικολαΐδης

ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ υποστηρικτών βρίσκεται ο τέως βουλευτής της ΕΔΕΚ και ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία της Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης. Ήδη οι πρώτες επαφές στις οποίες έχει προβεί απέφεραν καρπούς, καθώς χθες η Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξή του για το αξίωμα.

Το σκεπτικό της απόφασης θα αναλυθεί σήμερα, σε δημοσιογραφική

διάσκεψη στο πολιτικό γραφείο του κ. Νικολαΐδη, στη γωνία Ρήγα Φεραίου και Κίμωνος 45, στη Λεμεσό. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος, με ανακοίνωσή του, ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της Κίνησης Αρχιτεκτόνων για τη χθεσινή τους απόφαση.

Όπως πληροφορείται η «Σημερινή», ο κ. Νικολαΐδης προσδοκά σε αντίστοιχη στήριξη και από άλλα οργανωμένα σύνολα της Λεμεσού, με στόχο την ενίσχυση της υποψηφιότητάς του. Ταυτόχρονα επιδιώκει σειρά επαφών με φορείς της πόλης, ώστε να διανθίσει το προεκλογικό του πρόγραμμα με τους δικούς τους στόχους και οράματα για το μέλλον της Λεμεσού. Στους φορείς αυτούς περιλαμβάνονται το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, το ΕΒΕ και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ.

Και τα κόμματα
Αυτό που βεβαίως αναμένεται να δώσει τη μεγαλύτερη ώθηση στον υποψήφιο δήμαρχο θα ήταν η υποστήριξή του από ένα ή περισσότερα κόμματα. Για τον σκοπό αυτό προτίθεται να έχει επαφές με όλα τα κόμματα στο επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να γνωστοποιήσει τις θέσεις του και να βολιδοσκοπήσει τις δικές τους προθέσεις, ευελπιστώντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όπως ανέφεραν στην εφημερίδα μας πηγές από το περιβάλλον του τέως βουλευτή, ο ίδιος προσδοκά κατ’ αρχήν σε υποστήριξη από το δικό του κόμμα, την ΕΔΕΚ, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τη συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ερωτηθείσες γιατί έσπευσε να προκαταλάβει την απόφαση του κινήματος, εξαγγέλλοντας την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με την ηγεσία της ΕΔΕΚ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως οι πολίτες ήταν αυτοί που έσπρωξαν τον κ. Νικολαΐδη να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος και αυτοί είναι η βασική κινητήριος δύναμή του, πέραν των στενών κομματικών πλαισίων. Θεωρεί, συνεπώς, πως η υποψηφιότητά του χαίρει λαϊκής στήριξης και αναμένει από την ΕΔΕΚ να κινηθεί αναλόγως.

Προέχει η συνεργασία
Από πλευράς της ΕΔΕΚ, πάντως, δεν έχουν ληφθεί οποιεσδήποτε αποφάσεις. Όπως πληροφορείται η εφημερίδα μας, για τους Σοσιαλδημοκράτες προέχει η επιτυχημένη κατάληξη της προσπάθειας συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις και οι Δήμοι στους οποίους θα επιδιώξει να καταλάβει δημαρχίες θα εξαρτηθούν ακριβώς από το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Όπως επισημαίνουν, ο Δήμος Λεμεσού είναι ένα δύσκολο χαρτί, καθώς είναι ο μεγαλύτερος στην Κύπρο και, ως εκ τούτου, αποτελεί μήλον της έριδος για πολλούς και δεν είναι εύκολο για την ΕΔΕΚ να τον θέσει ως όρο στη συζήτηση με τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι ίδιες πηγές υπέδειξαν ότι κι άλλα άτομα προερχόμενα από την ΕΔΕΚ προτίθενται να κατέλθουν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι και ό,τι ισχύει για τον Νίκο Νικολαΐδη ισχύει και γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Ότι, δηλαδή, η υποστήριξη θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες που άπτονται της γενικής συνεργασίας.

Στη Βυζαντίου, άλλωστε, πιστεύουν ότι το κόμμα θα ευεργετηθεί περισσότερο από την επιτυχία του κοινού πρότζεκτ παρά από την κατάληψη της δημαρχίας σε έναν αριθμό δήμων και με αυτήν τη λογική πορεύονται, θεωρώντας τα πρόσωπα δευτερεύον ζήτημα, που θα τύχει χειρισμού σε κατοπινό στάδιο. Το σίγουρο είναι πως η υποστήριξη του τέως βουλευτή, όπως και άλλων υποψηφίων προερχόμενων από το κόμμα, δεν αποκλείεται στο παρόν στάδιο.

Ανακωχή και αναμονή
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του κ. Νικολαΐδη με την ηγεσία της ΕΔΕΚ, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα τεταμένες λόγω των εκατέρωθεν κατηγοριών στις βουλευτικές εκλογές, οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι αυτές δεν έχουν επιδεινωθεί, δεν έχουν όμως ούτε αποκατασταθεί. Επικρατεί, μάλλον, μια γενικότερη «παγωμάρα» στο πλαίσιο μιας αμοιβαίας ανακωχής, με τις δύο πλευρές να τηρούν στάση αναμονής.

Keywords
Τυχαία Θέματα