Κτηνιατρικές Υπηρεσίες: Δεν ανεχόμαστε δημόσια θυματοποίηση

Απάντηση στη "δημόσια θυματοποίηση" των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, δίνει με επιστολή του Δ.Σ του Κλάδου, της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. στον Γενικό Ελεγκτή, σχετικά με το θέμα της συλλογής και επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων.

Όπως αναφέρει, για όλες τις διαδικασίες διεξαγωγής διαγωνισμών που έγιναν μέχρι σήμερα από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, υπήρξε πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή για το θέμα της συλλογής και επεξεργασίας των ζωικών υποπροϊόντων, με τις οποίες επανειλημμένα επιρρίπτει ευθύνες και κατηγορεί

τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, το Δ.Σ του Κλάδου Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., αναφέρει ότι όλες οι εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή για τις διαδικασίες καθώς και για την συμπερίληψη, αφαίρεση ή αλλαγή όρων των συγκεκριμένων διαγωνισμών, υιοθετούνται πάντοτε στο ακέραιο από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Για λόγους που δεν ευθύνονται οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, σημειώνεται, δυστυχώς όλοι οι διαγωνισμοί που διεξήχθησαν τα τελευταία τρία χρόνια, δεν τελεσφόρησαν, με αποτέλεσμα τη σημερινή αβεβαιότητα που επικρατεί.

Θεωρούμε, αναφέρεται, ότι με περισσή ευκολία επιρρίπτονται στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες οι ευθύνες της αποτυχίας οριστικής διευθέτησης του θέματος μέχρι στιγμής, με επακόλουθο τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων στον Κύπριο πολίτη.

“Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή για «μνημειώδη κακοδιαχείριση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και του Υπουργείου Γεωργίας» και «εξακολουθούν να επιδεικνύουν ασύγγνωστη ολιγωρία» μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και τη θεωρούμε προσβλητική και απαξιωτική για την Υπηρεσία και τους υπαλλήλους της”, προστίθεται.

Η δημόσια θυματοποίηση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και των υπαλλήλων τους, αναφέρεται, δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή.

“Ο Κλάδος, έχει την υποχρέωση να διαφυλάξει την υπόληψη των υπαλλήλων και να προασπίσει το δικαίωμά τους να εργάζονται με αξιοπρέπεια, σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, επιτελώντας τον πολυεπίπεδο ρόλο τους, της διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και της Υγείας και Ευημερίας των Ζώων στην Κύπρο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα