Κλιμακώνονται οι απεργίες για το ασφαλιστικό

Κλιμακώνονται αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα οι κοινωνικές αντιδράσεις για το προταθέν από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο με σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ), και της Θεσσαλονίκης

(λεωφορεία) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους έως και τις 8 Φεβρουαρίου, επαναλαμβάνοντας την ομόθυμη αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης επί του οποίου, λένε, δεν έχει γίνει κανένας διάλογος με το δικηγορικό σώμα. Ζητούν έναρξη συζητήσεων από μηδενική βάση, αλλά με προϋπόθεση την απόσυρση του προσχεδίου.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών με πολύωρα μπλόκα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Ελλάδας, και σε συνοριακά τελωνεία, δυσκολεύοντας την έλευση επισκεπτών αλλά και επαγγελματιών που μεταφέρουν εμπορεύματα από και προς την Ελλάδα.

Οι αγρότες παραμένουν ανυποχώρητοι στο αίτημά τους να αποσύρει η κυβέρνηση ολόκληρο το νομοσχέδιο με το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ειδάλλως, λένε, δεν προσέρχονται σε διάλογο.

Μεταξύ άλλων, ζητούν αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, καμία προκαταβολή φόρου, για τα κτηνοτροφικά προϊόντα ο φορολογικός συντελεστής να ξεκινά από το 8%, διατήρηση του αφορολογήτου ορίου των επιδοτήσεων στα 12.000 ευρώ και απαλλαγή των παραγωγικών ακινήτων από κάθε φόρο προς το δημόσιο και του ΕΝΦΙΑ συμπεριλαμβανομένου.

Σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό, ανάμεσα στα άλλα ζητούν να μην υπάρξει αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΓΑ (που είναι ο φορέας ασφάλισης των αγροτών), να δημιουργηθεί μια νέα ασφαλιστική κατηγορία, η οποία να καλύπτει τους φτωχούς παραγωγούς και να δημιουργηθεί ειδικό μητρώο στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες για την καταγραφή των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται στην αγροτική παραγωγή.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΑΔΕΔΥ (δημοσίων υπαλλήλων) και ΓΣΕΕ (ιδιωτικού τομέα) έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, που αναμένεται να νεκρώσει την χώρα. Η κεντρική απεργιακή εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην απεργία θα συμμετάσχουν, οι περίπου 30.000 ιδιοκτήτες ταξί όλης της επικράτειας, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το μετρό και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Όλοι οι κλάδοι που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ισχυρίζονται ότι οι προτεινόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των συντάξεων, και την αύξηση της εισφοράς των εργαζομένων στα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
απεργιες, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, ασφαλιστικο, σταση εργασιας, ελλαδα, συγκοινωνιες, αθηνα, λεωφορεια, μετρο, τραμ, θεσσαλονικη, αποσυρση, ενφια, ογα, νέα, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, απεργια, ταξι, τραινοσε, διαδηλωσεις, κυπε, ΟΣΕ, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, αποσυρση αυτοκινητων 2011, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, μπλοκα αγροτων, αφορολογητο, ογα, τραινοσε, αγροτικη, αυξηση, αφορολογητο οριο, βραδυ, γινει, δημοσιο, δρομολογια, ευρω, εβδομαδα, κυβερνηση, μειωση, πεμπτη, πρωι, σειρα, σωμα, χωρα
Τυχαία Θέματα