Eurosuccess: Ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων

Ο Συμβουλευτικός οργανισμός Eurosuccess Consulting, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο Branding EU - Branding and Extroversion of EU Enterprises, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ (Δράση KA2) και έχει ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2015.

Το Branding EU είναι αποτέλεσμα μιας νεοσύστατης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ πέντε εταίρων οργανισμών από τέσσερις διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, με απώτερο στόχο να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο να αναπτυχθούν σημαντικά.

Τι είναι το έργο Branding EU?

Το

εν λόγω έργο επιθυμεί να αναπτύξει τις βασικές και οριζόντιες δεξιότητες μέσω καινοτόμων μεθόδων, καθώς επίσης και να προσφέρει ευκαιρίες γνώσης υψηλής ποιότητας. Οι προτεραιότητες αυτές εντάσσονται στους ευρύτερους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξή της, και υπό αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές θα αναπτυχθεί και το έργο.

Ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι του έργου;

Το έργο Branding EU στοχεύει στην υποστήριξη και καθοδήγηση:

Επιχειρήσεων,Αυτοεργοδοτουμένων ατόμων,Οργανισμών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης,Οργανισμών εκπαίδευσης,Εμπορικών Επιμελητηρίων και Ομοσπονδιών εργοδοτών.

Ο βασικός στόχος του έργου είναι να προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά εκπαίδευσης σε μέλη των πιο πάνω ομάδων-στόχων έτσι ώστε να αναπτύξουν μια τάση εξωστρέφειας και να διαφημίσουν το προϊόν ή τις υπηρεσίες τους, το οποίο κατά συνέπεια θα επιφέρει αύξηση των πωλήσεων και των εξαγωγών. Πιο συγκεκριμένα, το έργο στοχεύει στην προώθηση της κουλτούρας της εξωστρέφειας οργανισμών στις χώρες των εταίρων, στην προώθηση και ανάπτυξη στρατηγικών διαφήμισης για τα προϊόντα ενός οργανισμού, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη ενός οδηγού όσον αφορά την εξωστρέφεια και τη διαφήμιση.

Ποιο αποτέλεσμα θα επιφέρει το έργο αυτό;

Από το έργο θα επωφεληθούν σημαντικά οι ομάδες-στόχοι, και πιο συγκεκριμένα θα έχουν στη διαθεσιμότητά τους το υλικό που έχει δοκιμαστεί και τις τεχνικές, τα οποία μπορούν να υιοθετήσουν έτσι ώστε να αυξήσουν τις πωλήσεις και τις εξαγωγές τους ή να αρχίσουν να εξάγουν. Μέσα στο πλαίσιο του έργου, θα πραγματοποιηθεί επίσης η μεταφορά γνώσης όσον αφορά της στρατηγικές διαφήμισης, και κατά συνέπεια θα σημειωθεί αύξηση της συνείδησης σχετικά με αυτά, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η κοινοπραξία του έργου

Στο έργο συμμετέχουν πέντε εταίροι οργανισμοί από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: ο Συμβουλευτικός Οργανισμός Eurosuccess Consulting (Κύπρος), η εταιρεία OECON Group (Ελλάδα), ο οργανισμός Asociación Intercultural Europea - Go Europe (Ισπανία), το Εμπορικό Επιμελητήριο της Επαρχίας Gyor-Moson-Sopron (Ουγγαρία), καθώς επίσης και ο συντονιστής οργανισμός Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány - KVA (Ουγγαρία). Η δυναμική σύσταση της κοινοπραξίας του έργου θα συνδυάσει την ευρύτερη τεχνογνωσία και την εμπειρία του καθενός, με στόχο την καλύτερη δυνατή διάδοση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου, τόσο σε εθνικό όσο και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εναρκτήρια συνάντηση στο Γκιόρ, Ουγγαρία

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου Branding EU στην πόλη Γκιόρ της Ουγγαρίας, όπου ο συντονιστής οργανισμός KVA καλωσόρισε τους εταίρους. Κατά τη διάρκεια της διήμερης εναρκτήριας συνάντησης, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα επερχόμενα βήματα και ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της διεκπεραίωσης του έργου. Ανάμεσα στα άλλα, οι εταίροι συζήτησαν για τα καθήκοντά τους καθώς επίσης και για το έργο γενικότερα λαμβάνοντας υπόψη τα πρότυπα ποιότητας της Ε.Ε., και αποφασίστηκε η ημερομηνία της δεύτερης συνάντησής τους στη Βαλένθια της Ισπανίας τον επερχόμενο Μάιο.

Φιλοδοξίες του έργου

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου (01/09/2015 – 01/09/2017), καθώς επίσης και μετά το τέλος του, το έργο θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στις προαναφερόμενες ομάδες-στόχους, σε εθνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, προσφέροντας το κατάλληλο υλικό για την ανάπτυξη των τεχνικών εξωστρέφειας και προώθησης και την ευκαιρία για περεταίρω διάδοση των αποτελεσμάτων του.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο Branding EU καθώς επίσης και για άλλα ευρωπαϊκά έργα και ευκαιρίες, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με την Eurosuccess Consulting στο τηλέφωνο 22 420 110 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eurosc.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα