Κίπρις: Η Βρετανία δεν κλείνει την πόρτα στο θέμα εγγυήσεων

Η Βρετανία δεν ψάχνει για έναν ιδιαίτερο ρόλο όσον αφορά τις εγγυήσεις στην Κύπρο, αλλά διατηρεί την άποψη ότι αν της ζητηθεί να αναλάβει κάποιο ρόλο θα προσπαθήσει να το κάνει προς την κατεύθυνση της στήριξης της προσπάθειες για λύση και βοήθειας της διαδικασίας.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα “Κίπρις”, που τιτλοφορεί το δημοσίευμα “Η Βρετανία δεν κλείνει την πόρτα στο θέμα των εγγυήσεων”, αυτό απάντησαν αρμόδιοι της Βρετανικής

Υπάτης Αρμοστείας όταν η εφημερίδα ζήτησε τη θέση της Αγγλίας στο θέμα των εγγυήσεων. Οι αξιωματούχοι της αρμοστείας, προστίθεται, ανέφεραν επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί τη θέση που εξέφρασε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, τον Ιούλιο όταν επισκέφθηκε στην Κύπρο, ο οποίος είχε δηλώσει τη στήριξη της χώρας του στην εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

Επισημάνθηκε δε από τους ίδιους η δήλωση του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον την περασμένη Παρασκευή κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι η υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στην Κύπρο συνεχίζονται.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα