Κινητοποιήσεις Συνδ. Γονέων για απομάκρυνση νηπιαγωγού

Σε κινητοποιήσεις και δραστικά μέτρα, θα προχωρήσει o Σύνδεσμoς Γονέων Δημόσιου και Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Λευκωσίας, στον Άγιο Δομέτιο με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Λευκωσίας, την ερχόμενη Δευτέρα, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά της για απομάκρυνση νηπιαγωγού.

Με επιστολές και ψήφισμα, της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή, ο εν λόγω Σύνδεσμος, διαμαρτύρεται για τη μη

απόσυρση δασκάλας από νηπιαγωγείο στον Άγιο Δομέτιο, και καλεί τον κ. Καδή, όπως ανταποκριθεί στο αίτημά τους. «Ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας για απομάκρυνση νηπιαγωγού» τόνισε.

Παράλληλα, σε επιστολή της, η Ομοσπονδία Γονέων αναφέρει ότι έχουν λάβει σχετικές επιστολές, «οι οποίες σχετίζονται με σειρά θεμάτων άκρως ανησυχητικών για το νηπιαγωγείο και αφορούν τη φυσική παρουσία συγκεκριμένης νηπιαγωγού στο σχολείο».

Όπως ανέφερε στο SigmaLive, o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Λευκωσίας, Νέαρχος Νεάρχου, η εν λόγω νηπιαγωγός εμφανίστηκε μόνο τρεις μέρες στην τάξη, επικαλούμενη διάφορους λόγους. «Το Υπουργείο, πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους γονείς, διότι με δύο αντικαταστάσεις και ένα διορισμό επέφεραν σοβαρά ψυχολογικά πλήγματα στα μικρά παιδάκια μίας ολόκληρης τάξης. θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της νηπιαγωγού και ζητούμε όπως αποσυρθεί, το συντομότερο δυνατό για το καλό και την ευημερία των παιδιών στο σχολείο» σημείωσε.

Πρόσθεσε δε, ότι «Δεν είναι δυνατόν το σύστημα να επιτρέπει διορισμό νηπιαγωγού, η οποία αποφάσισε να ζητήσει να διοριστεί μετά από 30 χρόνια αφότου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο, χωρίς καμία προηγούμενη επαφή ή διδακτική εμπειρία σε παιδάκια 3-6 ετών».

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση, αναφορικά με το θέμα της απομάκρυνσης της νηπιαγωγού, με αποκορύφωμα στην συλλογή υπογραφών προς απομάκρυνσής της.

Εν κατακλείδι, το ψήφισμα αναφέρει ότι εαν δεν εγκριθεί το αίτημα, τότε με την επιστροφή της νηπιαγωγού θα αποτρέψουν την είσοδο της στο σχολείο ενώ δεν αποκλείουν και πιο δυναμικά μέτρα.


Keywords
Τυχαία Θέματα