Οικογενειακά αιματοκυλίσματα - Τραγωδίες σταθμοί

Εξ αφορμής του τετραπλού φονικού που συνέβη τον περασμένο Ιούνιο στην ματωμένη οδό Καταλυμάτων της Αγίας Νάπας, μια ελλαδική ανάλυση το περασμένο καλοκαίρι στο Βήμα, έκανε λόγο για αιματηρές συγκρούσεις, οι οποίες αφορούσαν τα ξεκαθαρίσματα του υποκόσμου.

Χωρίς αμφιβολία, αθροιστικά, τα φονικά στην Κύπρο είναι σαφώς «πυκνά», σε αντιστοιχία πληθυσμού.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από το αφιέρωμα του ελλαδικού «Βήματος»:

Όπως αναφέρουν στο «Βήμα» άνθρωποι που γνωρίζουν το παρασκήνιο της αιματοχυσίας στην Κύπρο με τις ελληνικές προεκτάσεις, «την τελευταία εικοσαετία έχουν σημειωθεί στη Μεγαλόνησο 40 αιματηρές εγκληματικές επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς με Καλάσνικοφ, βόμβες, με αντιαρματικές ρουκέτες και άλλους τρόπους. Και αυτός είναι ένας αριθμός πρωτοφανής αν συνεκτιμηθεί ότι ο πληθυσμός της Κύπρου είναι περίπου 900.000 κάτοικοι.

Η σημερινή οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Το άγριο φονικό με δράστη γιο και θύμα την μάνα του ανοίγει ξανά ένα ματωμένο κεφάλαιο τραγωδιών στην Κύπρο.

Οικογενειακές τραγωδίες – σταθμός

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια συγκλόνισαν το παγκύπριο σημειώθηκαν ειδεχθή οικογενειακά εγκλήματα.

- Η τραγωδία της Παραμύθας: Συγκλονισμένη ήταν η κοινότητα της Παραμύθας, πριν από ένα χρόνο, όταν πατέρας πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τον 19χρονο στρατιώτη γιο του, με το κυνηγετικό του όπλο. Τα συνεχιζόμενα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια Θεμιστοκλέους οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία, με θύμα τον 19χρονο Οδυσσέα Θεμιστοκλέους και θύτη τον 67χρονο πατέρα.

Ο πατέρας νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από απανωτά χτυπήματα που δέχθηκε με το φονικό όπλο από τον μεγαλύτερο γιο του, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση πανικού, βλέποντας τον αδελφό του σε λίμνη αίματος, νεκρό.

Τότε είχε κινητοποιηθεί και η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της τόνιζε πως «η βία στην οικογένεια αποτελεί ποινικό αδίκημα, και καλούνται οι πολίτες καθώς και τα κοντινά πρόσωπα των θυμάτων που είναι γνώστες του προβλήματος να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά, για να μη φτάνουμε στο σημείο να θρηνούμε θύματα».

- Η οικογενειακή τραγωδία του Στροβόλου: Το ειδεχθές έγκλημα που σημειώθηκε στον Στρόβολο είχε προκαλέσει συγκλονισμό. Πατέρας, ενώ περίμενε να παραλάβει τα παιδιά του από την εν διαστάσει σύζυγό του, σε κατάσταση αμόκ όπλισε το στρατιωτικό τυφέκιό του, τύπου G3, και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους.

Αφού πρώτα πυροβόλησε εν ψυχρώ την πρώην σύζυγό του, τα παιδιά του έντρομα προσπάθησαν να διαφύγουν. Η 9χρονη κόρη του δεν γλίτωσε από τη μανία του και αφού την ακινητοποίησε, την πυροβόλησε εν ψυχρώ. Σφαίρες από τον πατέρα δέχθηκε και ο 14χρονος τότε γιος του. Ο 41χρονος σε κατάσταση πλήρους αμόκ έγινε αυτόχειρας και έδωσε τέλος στο μισάωρο του τρόμου.

- Το στυγερό έγκλημα του Κόρνου: Αύγουστος του 2014 και στην κοινότητα του Κόρνου γράφεται ένας ακόμη τραγικός οικογενειακός επίλογος. Θύτης ένας 35χρονος, ο οποίος μετέβη στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του προκειμένου να παραλάβει τα δυο του παιδιά, για την προγραμματισμένη τους συνάντηση.

Αφορμή, να οπλίσει το κυνηγετικό του όπλο το οποίο είχε κρύψει στο αμάξι, η άρνηση αρχικά των παιδιών του να τον ακολουθήσουν, αλλά και της πρώην γυναίκας του στη συνέχεια να τον ακολουθήσει στο αμάξι. Ο 35χρονος δεν άργησε να οπλίσει και να πυροβολήσει εν ψυχρώ τη γυναίκα του, μπροστά στα έντρομα βλέμματα των συγγενών της και λίγη ώρα μετά έδωσε τέλος στη ζωή του σε παρακείμενο χωράφι.

Διαβάστε εδώ για ποιους λόγους έχουν αυξηθεί οι δολοφονίες μέσα σε οικογένειες στην Κύπρο, σύμφωνα με ειδικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα