Κίνα:Άνθιση οικονομίας απο συνταξιούχο που πουλά πιτζάμες

Oι ασταθείς μετοχές της Κίνας έχουν επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους ανάμεσα τους και ιδιοκτήτες καταστημάτων, συνταξιούχους και άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν το 80% των επενδυτών της Κίνας. Πώς όμως τα χρηματιστήρια της Κίνας επέφεραν την άνοδο του εμπορίου για πiτζάμες;

Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν υπήρχε άνθιση της οικονομίας, μια συνταξιούχος γυναίκα ονόματι Τζιν, παρακολουθούσε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές σχετικά με το πώς να γίνεις πλούσιος.

Στο μεταξύ η Τζίν, αγόρασε έναν υπολογιστή τελευταίας

τεχνολογίας, αναβαθμίζοντας το λογισμικό του το οποίο έμοιαζε με εκείνο των επενδυτών του χρηματιστηρίου της Κίνας.

Παράλληλα, εγκατάστησε και μια εφαρμογή στο κινητό της στο οποίο μπορούσε να δει την κίνηση αγοράς των προϊόντων που ήταν σε ζήτηση.

Με όλες αυτές τις αναβαθμίσεις μπορούσε να παρακολουθεί τα αποθέματα και να προβεί σε δημοσιονομικές αποφάσεις με απλές κινήσεις.

Ωστόσο, η Τζίν «επένδυσε» στο εμπόρευμα με πιτζάμες μετά από παρότρυνση της ανιψιάς της η οποία μετά από έρευνα αγοράς αντιλήφθηκε πως την δεδομένη χρονική στιγμή οι πιτζάμες έκαναν τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Σήμερα, η Τζίν συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις του χρηματιστηρίου καθώς και των προϊόντων που «ανθίζουν» την οικονομία της Κίνας, ψάχνοντας έτσι την επόμενη «επένδυση» της, την οποία θα μετατρέψει σε χρυσορυχείο.

πηγή: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα