Κ.Ε: Να συμφωνηθεί διάλογος Αθήνας-Άγκυρας για ασφάλεια

«Εκείνος που θα πάρει την απόφασή είναι ο Ερντογάν, ούτε ο Ταβούσογλου ούτε οι Τ/κ», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με μια ενδεχόμενη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και την σύγκληση νέας Διάσκεψης για το Κυπριακό.

Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώθηκε στην Αθήνα για τις επαφές Κοτζιά στην Άγκυρα, ενώ συζητήθηκε και η επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν, της οποίας η ημερομηνία δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

«Είναι

σημαντικό, όταν θα πάει ο κ. Ερντογάν στην Ελλάδα να συμφωνηθεί επίσημα η έναρξη ενός διαλόγου για θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων μεταξύ Αθήνας-Άγκυρας, για να γίνει η προαπαιτούμενη προετοιμασία που απαιτείται και βάσει αποτελεσμάτων να δούμε αν υπάρχουν τα δεδομένα για επανασύγκληση μιας συνόδου για την Κύπρο».

Ευελπιστούμε ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξει κινητικότητα, εξήγησε.

Όσον αφορά τη χρονική στιγμή της απόφασης για διαγραφή του χρέους των ποδοσφαιρικών σωματείων, που αποφασίστηκε επί Προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου, είπε «Έπρεπε να παρθεί αυτή απόφαση το 2007, για να μπορούν οι ομάδες μας να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Eπειδή θέλουμε να νοικοκυρευτούμε, έτυχε αυτή η απόφαση».

Κληθείς να σχολιάσει τις βολές που δέχεται η Κυβέρνηση από την αντιπολίτευση, είπε «Ξαφνικά ακούμε καθημερινά δηλώσεις που επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Έχω την έντονη πεποίθηση πως όλες αυτές οι δηλώσεις λειτουργούν προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Απαντώντας, επιπλέον, στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ περί χριστουγεννιάτικων επιδομάτων, είπε «Αν διαφωνούν με το χριστουγεννιάτικο επίδομα και την πολιτική που ακολουθείται από το 2013, ας το πουν δημόσια».

Keywords
Τυχαία Θέματα