ΚΕ: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από ΟΥΝΦΙΚΥΠ για "δασμούς"

Πρωταρχικής σημασίας, αυτή τη στιγμή, είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα λείψει κάτι από τους εγκλωβισμένους μας, σε σχέση με τα εμπορεύματα που δεν επέτρεψε το ψευδοκράτος με την απαράδεκτη απόφαση επιβολής "δασμών", να μεταφερθούν χθες", ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στο Μεσημέρι και κάτι του Σίγμα, ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να αναλύσει δημοσίως τον σχεδιασμό που υπάρχει για να διασφαλιστεί ο στόχος αυτός.

Δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και απέρριψε, την πληροφορία που είδε το φως

της δημοσιότητας από το Sigmalive, ότι ανάμεσα στα μέτρα που μελετούν είναι και η οικονομική ενίσχυση των εγκλωβισμένων, αντί της μεταφοράς εμπορευμάτων.

Έκανε λόγο για συγκεκριμένες κινήσεις στις οποίες θα προβεί τις επόμενες μέρες η Κυβέρνηση, έτσι ώστε να ανατραπεί η ρατσιστική απόφαση του κατοχικού καθεστώτος, όπως τη χαρακτήρισε.

"Θα κινηθούμε και θα αξιοποιήσουμε όλα τα εφικτά επίπεδα για να ανατραπεί αυτή η απόφαση και θα γίνει ό,τι είναι εφικτό να γίνει".

Σε σχέση με το ενδεχόμενο αναβάθμισης του ψευδοκράτους, ο Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι "όποιες ενέργειες και αν κάνει το ψευδοκράτος, δεν μπορεί να αναβαθμιστεί, γιατί δεν υπάρχει διεθνής αναγνώριση. Οι ενέργειες είναι ενδεικτικές για τη βούληση κάποιων τόσο για την επίλυση του Κυπριακού, απαντούν όμως και ξεκάθαρα σε σχέση με την κατάληξη του Crans-Montana.

Επιβεβαίωσε ότι "δεν θα εκτελεστεί η εν λόγω απόφαση".

Προβληματίζει την κυβέρνηση η υιοθέτηση τέτοιων αποφάσεων, όπως και η αποτυχημένη προσπάθεια από κάποιους για αποτροπή τέτοιων αποφάσεων.

Τόνισε, πάντως, με νόημα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι ψευδοκράτος, είναι αναγνωρισμένη από όλους τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς και, ως τέτοιο, έχει ευθύνη να συμπεριφέρεται υπεύθυνα έναντι όλων των πολιτών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφεθούν στο έλεος του κατοχικού καθεστώτος οι εγκλωβισμένοι, όπως είπε.

Δήλωσε τη δυσαρέσκεια για το ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ δεν κατάφερε να εφαρμόσει τη συμφωνία και να αναγκάσει τα κατεχόμενα να αποσύρουν την απόφαση αυτή, κάτι που αναμένει η Κυβέρνηση ότι θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα