Κατεχόμενα: Παρήγγειλαν 2500 νέα όπλα από Τουρκία (βίντεο)

Την προμήθεια 2500 νέων τυφεκίων τύπου MPT-76 ζήτησε το κατοχικό καθεστώς προς αντικατάσταση των ήδη υφιστάμενων G3, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu». Το συγκεκριμένο τυφέκιο είναι τουρκικής παραγωγής και σχεδιασμού, και σύμφωνα με ανώνυμες πηγές της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, η κρατική εταιρεία Mechanical and Chemical Industry Corporation (MKEK) και οι ιδιωτικές εταιρείες εξοπλισμών Kalekalip και Sarsilmaz,

έλαβαν εντολές μαζικής παραγωγής.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το τυφέκιο MPT-76 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο οπλοστάσιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και προορίζεται για αντικατάσταση των παραδοσιακών γερμανικών τυφεκίων G-3, για μείωση της εξάρτησης από ξένους κατασκευαστές.

Η MKEK, Kalekalip και Sarsilmaz ετοιμάζονται για την παραγωγή 20.000, 15.000 και 10.000 τυφεκίων αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής, η MKEK έχει παραδώσει 3.200 τυφέκια, ενώ 500 έχουν δοθεί για φύλαξη της Τουρκικής Προεδρίας. Η MKEK σχεδιάζει να παραδώσει τα υπόλοιπα το 2018.

Συνολικά 450 τυφέκια, αναφέρει το δημοσίευμα, παραδόθηκαν στη Σομαλία, η οποία ταλανίζεται από εξέγερση, ενώ η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), όπως αποκαλεί τα κατεχόμενα, διέταξε την προσθήκη 2.500 τυφεκίων στο οπλοστάσιό της.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

«Μετά από επιτυχία σε 47 δοκιμές του ΝΑΤΟ, το τουφέκι MPT-76, το όνομα του οποίου προέρχεται από το τουρκικό ακρωνύμιο του ‘Εθνικού Τυφεκίου Πεζικού’, χαρακτηρίζεται ‘‘αποτελεσματικό όπως το G-3, τόσο αξιόπιστο όσο το AK-47 και πρακτικό όσο το Μ-16’’.», σημειώνεται.

Διαθέτει δραστικό βεληνεκές μέχρι 600 μέτρα και είναι ικανό να ρίξει 700 σφαίρες ανά λεπτό, με ταχύτητα 800 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Το τουφέκι μπορεί να ενεργοποιηθεί ημι-αυτόματα και αυτόματα και έχει χωρητικότητα γεμιστήρα 20 σφαιρών. Στο MPT-76 μπορούν να προστεθούν ή να αφαιρεθούν συμβατά αξεσουάρ – συμπεριλαμβανομένης και διόπτρας νυχτερινής όρασης.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το διαδικτυακό κανάλι στο Youtube Military Arms.

Keywords
Τυχαία Θέματα