Κυπριακό άρωμα στο No1 αμερικανικό σκάνδαλο των ημερών

Με την πολύτιμη συμβολή της Κύπρου φαίνεται πως συστάθηκε κατηγορητήριο και εν τέλει οδηγήθηκε ενώπιον αμερικανικής δικαιοσύνης η υπόθεση που αφορά τον Πολ Μάναφορτ και τον Ρικ Γκέιτς, πάλαι ποτέ στενούς συνεργάτες στην εκστρατεία του Ντόνταλντ Τράμπ.

Οι κατηγορίες που τους εμπλέκουν με την Κύπρο, αφορούν διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω offshore

εταιρειών στην Κύπρο. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, που αναλύουν τα πλοκάμια της δράσης του Μάναφορτ στην Κύπρο, ο εν λόγω ουσιαστικά έπαιρνε λεφτά ως πληρωμή, από εταιρεία η οποία ήταν κυπριακή.

Οι κυπριακές αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, συνέδραμαν στις έρευνες, μετά από αίτημα των αμερικανικών αρχών για συνδρομή.

Το αίτημα αυτό ικανοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε δεχτά δυο αιτήματα βάσει συμφωνίας ΚύπρουΗΠΑ για έρευνες. Οι Αμερικανοί ζήτησαν στοιχεία για εταιρείες οι οποίες είχαν βάση την Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι όπως κρίνεται η έκβαση της υπόθεσης, η οποία δεν είναι καινούρια, είχε καθοριστική συμβολή από τις κυπριακές αρχές οι οποίες μετέφεραν στις αντίστοιχες αμερικανικές τις πληροφορίες τις οποίες ζήτησαν.

Η Κύπρος, φιγουράρει στα αμερικανικά μέσα ωστόσο χωρίς να προβάλλεται αυτή η συμβολή, αλλά η χώρα όπου γίνονταν οι ύποπτες διαδρομές χρημάτων. Αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο αφού για την ίδια υπόθεση, το NBC είχε κάνει ρεπορτάζ από την Λεμεσό για την υπόθεση Μάναφορτ, παρουσιάζοντας την συμπρωτεύουσα ως την πόλη – «καρδιά» των ύποπτων διαδρομών.

Δείτε εδώ σχετικά: Στη Λ/σο το NBC - Ξετυλίγει υπόθεση βρώμικου χρήματος (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα