Καταγγελίες για ύποπτες σχέσεις με γραφεία κηδειών

Άρωμα με μίζες και στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Νεκροτόμοι φέρονται να παραπλανούν ανυποψίαστους πολίτες, με σκοπό να τους οδηγούν σε συγκεκριμένα γραφεία τελετών για την κηδεία των οικείων τους

Γαϊτανάκι νέων καταγγελιών για ύποπτες σχέσεις μεταξύ βοηθών νεκροτόμων και γραφείων κηδειών, στήνεται στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σύμφωνα με νέες επιστολές, τις οποίες αποκάλυψε χθες το SigmaLive, νεκροτόμοι

του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας φέρονται να "εμπλέκονται με γραφεία κηδειών και πιθανόν να χρηματίζονται". Συγκεκριμένα, με επιστολή του ημερομηνίας 30 Μαρτίου 2016, ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους ζητά από τον Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας να διεξαγάγει έρευνα για την εν λόγω υπόθεση.

Το γραφείο του… Νοσοκομείου
Ο κ. Χαραλάμπους επισυνάπτει, μάλιστα, και γραπτή καταγγελία από ιδιωτικό γραφείο κηδειών, η οποία είχε υποβληθεί προς την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με την καταγγελία, νεκροτόμος φέρεται να ξεγέλασε οικείους αποθανόντος, λέγοντάς τους ότι την κηδεία του δικού τους ανθρώπου θα έπρεπε να αναλάβει "το Γραφείο Κηδειών του Νοσοκομείου". Στην εν λόγω καταγγελία αφήνεται να εννοηθεί ότι πρόκειται για στημένο μηχανισμό, ο οποίος παραπέμπει περιστατικά αποθανόντων σε συγκεκριμένα γραφεία κηδειών, ενώ το καταγγέλλον γραφείο κάνει ανοιχτά λόγο για είσπραξη μιζών από νεκροτόμους, που έχουν συμφωνίες με συγκεκριμένα γραφεία κηδειών. Από τις 30 Μαρτίου, πάντως, οπότε και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας, το θέμα παραμένει ανοικτό.

Παρέμβαση Γενικού Ελεγκτή
Την υπόθεση επανέφερε ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, προχθές, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας. Με επιστολή του στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο κ. Περδίκης ζητά να ενημερωθεί πού βρίσκεται η διερεύνηση "των γραπτών καταγγελιών για τη σχέση βοηθών νεκροτόμων δημοσίων νοσηλευτηρίων με γραφεία κηδειών".

Τον ενημερώνει, επίσης, για τις νέες καταγγελίες που έχουν προκύψει στο μεταξύ, φέρει όμως και εις γνώσιν του μια νέα υπόθεση, με άρωμα σκανδάλου. Συγκεκριμένα, του επισυνάπτει τεκμήρια που αποδεικνύουν ότι "άτομο που εργοδοτείται στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος ιδιωτικού γραφείου τελετών, από την Πάφο, στα ειδικά σεμινάρια που οργανώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την εξασφάλιση των κατάλληλων πιστοποιητικών για την απόκτηση της άδειας λειτουργίας γραφείου τελετών".

Υπενθυμίζεται ότι το SigmaLive, με δημοσίευμά του πριν από μερικά 24ωρα, είχε φέρει στο φως προηγούμενες καταγγελίες για ύποπτες σχέσεις νεκροτόμων με γραφεία κηδειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα