Καταδικάζει «μετά βδελυγμίας» το ΕΛΑΜ τις δηλώσεις Έιντε

Καταδικάζει «μετά βδελυγμίας» το ΕΛΑΜ τις δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ότι «αν δεν χρησιμοποιήσουν οι πλευρές την πρόοδο που έχουν στα χέρια τους, θα αναγκαστούν να δώσουν εξηγήσεις ως προς τον λόγο για τον οποίον δεν χρησιμοποίησαν την ευκαιρία αυτή για λύση».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κινήματος Γεάδης Γεάδη, οι δηλώσεις Έιντε «μας προβληματίζουν,

καθώς επισείουν βαρύτατες ευθύνες στην Κυβέρνηση μας, αφού αποδεικνύουν ξεκάθαρα που έχουμε οδηγηθεί όλα αυτά τα χρόνια με τους αδέξιους πολιτικούς χειρισμούς και τις συνεχείς μας υποχωρήσεις».

Το ΕΛΑΜ, λέει η ανακοίνωση «αντιστρέφει τα πυρά στον κ. Είντε, τον οποίο ρωτούμε που ήταν όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι σήμερα, να καλέσει την Τουρκία να λογοδοτήσει για τα όσα εγκλήματα προκάλεσε στην Κύπρο και για την συνεχιζόμενη κατοχή δια της χρήσης όπλων, του 37% των εδαφών μας, μετά από την παράνομη εισβολή του 1974».

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι εκβιασμοί και οι επιβλητικές υποδείξεις, «να στραφούν προς τους πραγματικούς υπαίτιους, την Τουρκία, η οποία φέρει αποκλειστική ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο σήμερα. Εμάς, όπως λέει και ο λαός, άιντε παράτα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα