Καθαρή νίκη για τον Jeremy Corbyn στους Εργατικούς

Ξεκάθαρη νίκη με ποσοστό 62% έναντι του αντιπάλου του για την αρχηγία του κόμματος των Εργατικών στη Μεγάλ Βρετανία, πέτυχε ο Jeremy Corbyn, ενισχύοντας έτσι τη θέση του, σε μια περίοδο που το κόμμα εξακολουθεί να βρίσκεται στον απόηχο της μεγάλης ήττας των βουλευτικών του 2015.

Κατά την ομιλία του στο Λίβερπουλ, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Corbyn ευχαρίστησε τον αντίπαλό του για την αρχηγία του κόμματος Owen Smith, υποσχόμενος να συγκροτήσει την

ενωμένη «εργατική οικογένεια», μετά την προεκλογική περίοδο του καλοκαιριού.

«Έχουμε πολύ περισσότερα να μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Από σήμερα, ξεκαθαρίζουμε το τοπίο και επιστρέφουμε στη δουλειά όλοι μαζί, σαν ένα ενωμένο κόμμα», είπε.

Με τη νίκη αυτή, ο Corbyn ενισχύει τη θέση του στο κόμμα, το οποίο εξάλλου από την εκλογική ήττα που υπέστη το 2015 έχει αναπτυχθεί σημαντικά, αριθμώντας πλέον πάνω από μισό εκατομμύριο μέλη.

Ο Corbyn, πέτυχε νίκες έναντι του Smith σε κάθε κατηγορία εκλεκτόρων: στα μέλη, στους εγγεγραμμένους υποστηρικτές των εργατικών, αλλά και στις συνεργαζόμενες συντεχνίες, ενώ πλέον, ο επανεκλεγείς ηγέτης των Εργατικών, έρχεται αντιμέτωπος από μια σειρά δύσκολων αποφάσεων, κυρίως για το πώς θα κεφαλαιοποιήσει τη νίκη του εντός του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα