Κάντε το όπως το 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Τότε η Εθνική μας νίκησε 2-1 τη Βοσνία. Το ίδιο θέλει να πράξει και σήμερα στις 21:45

Πανέτοιμη και με στόχο τον πρώτο ή τους πρώτους βαθμούς στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών, η οποία στις 21:45, στο Στάδιο «Bilino Polje» στην πόλη Ζένιτσα, αγωνίζεται με τη Βοσνία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει απόψε να ξεκολλήσει από τους μηδέν βαθμούς που έχει ως τώρα, διατηρώντας το κίνητρο για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Πρέπει οι καλές εμφανίσεις και η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν

οι διεθνείς μας και ειδικά στον τελευταίο αγώνα με την Ελλάδα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να μετατραπούν σε βαθμολογικό κέρδος.

Για να διατηρηθεί η καλή ψυχολογία, να συνεχιστούν τα κίνητρα και η σκληρή δουλειά. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν νικήσουμε σήμερα είμαστε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει σε αυτήν την προκριματική φάση. Όμως ειδικά οι νεαροί ποδοσφαιριστές με επιτυχία είτε εντός είτε εκτός έδρας ταυτίζονται περισσότερο με την Εθνική ομάδα.

Η νοοτροπία αυτή καλλιεργείται στην Εθνική ομάδα και μπορεί κάποιος να το αντιληφθεί από το πνεύμα των δηλώσεων νεαρών διεθνών μετά το τέλος του αγώνα με την Ελλάδα. Πλούσιο ποδοσφαιρικό υλικό υπάρχει. Αυτό που λείπει είναι τα αποτελέσματα και σήμερα η Εθνική μας ομάδα θέλει να τα πετύχει. Να φύγει με διπλό από τη Ζένιτσα όσο και αν είναι δύσκολο κάτι τέτοιο.

Με μιαν αλλαγή
Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ολοκληρώθηκε χθες με βραδινή προπόνηση. Ο Χριστάκης Χριστοφόρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του.

Το πλάνο σε σχέση με τον αγώνα με την Ελλάδα αναμένεται να έχει μιαν αλλαγή. Τη θέση του Μυτίδη θα πάρει ο Σωτηρίου, που είναι 100% έτοιμος. Στις υπόλοιπες θέσεις, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Παναγή. Δεξιά στην άμυνα ο Δημητρίου και αριστερά ο Χαραλάμπους. Στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο Λαΐφης και Τζούνιορ. Στη μεσαία γραμμή τα δυο αμυντικά χαφ Αρτυματάς και Λαμπάν. Σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Κάστανος. Δεξιά στο φτερό της μεσαίας γραμμής ο Χαραλαμπίδης και αριστερά ο Εφραίμ.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Χριστάκης Χριστοφόρου ανέφερε τα εξής: «Γνωρίζουμε τη δυναμικότητα της Βοσνίας. Είναι πολύ καλή ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές. Για να κερδίσουμε κάτι πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και τον καλύτερό μας εαυτό.

Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν ότι πρέπει να τα δώσουν όλα. Σε τέτοιους αγώνες υπάρχει το κίνητρο. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Στον τελευταίο αγώνα με την Ελλάδα τα στατιστικά έδειχναν καλή εικόνα για μας, αλλά χάσαμε. Αυτό δεν μας απασχολεί. Ελπίζω να μη δείχνουν την πραγματική εικόνα και να κερδίσουμε».

Δύσκολο εμπόδιο
Η Βοσνία προέρχεται από βαριά ήττα από το Βέλγιο εκτός έδρας με 4-0. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις αρετές της ομάδας αυτής, αλλά και τις ποδοσφαιρικές παραστάσεις που έχει. Είναι το φαβορί στον σημερινό αγώνα, καθώς παίζει στην έδρα της, ενώ θέλει να ικανοποιήσει και τον κόσμο της μετά το βαρύ 4-0 από το Βέλγιο.

Η Εθνική ομάδα της Βοσνίας αναμένεται να αγωνιστεί με σχηματισμό 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπέγκοβιτς. Η τριάδα στην άμυνα Ζουκάνοβιτς, Μπισάκσιτς και Σπάχιτς. Στη μεσαία γραμμή τα δυο αμυντικά χαφ Ζάζαλο και Μεντουτζιανίν. Επιτελικός μέσος ο Πιάνιτς. Στα δυο φτερά της μεσαίας γραμμής οι Λούλιτς και Κολάσινατς. Δίδυμο στην επίθεση οι Ιμπίσεβιτς και Τζέκο.

Ξυπνούν μνήμες
Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που πέτυχε η Εθνική ομάδα μας σε εκτός έδρας αγώνα ήταν στις 9/9/2014, όταν είχε νικήσει τη Βοσνία με 2-1, με δυο τέρματα που σημείωσε ο Χριστοφή. Μάλιστα ο σημερινός αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο όπου πανηγύρισε τότε τη νίκη η Εθνική μας ομάδα.

Σ' εκείνον τον αγώνα το σκορ άνοιξε ο Ιμπίσεβιτς στο 6', όμως η Εθνική μας πήρε το διπλό με τέρματα του Χριστοφή στο 45' και 73'.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε αγωνιστεί με της εξής 11άδα: Γιωργαλλίδης, Αντωνιάδης, Μερκής, Ντόσα, Αλωνεύτης, Νικολάου, Μακρίδης, Λαμπάν, Χριστοφή, Εφραίμ, Κυριάκου.

Ισπανός ο διαιτητής
Ο 40χρονος Ισπανός Javier Estrada ορίστηκε να διαιτητεύσει τον αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, σήμερα στη Ζένιτσα.

Ο Estrada είναι διεθνής από το 2013 και δεν έχει διαιτητεύσει στο παρελθόν κάποιο αγώνα κυπριακής ομάδας ή της Εθνικής μας.
Βοηθοί του θα είναι οι Miguel Mart?nez και Teodoro Sobrino και 4ος διαιτητής ο Alejandro Hernandez (όλοι από την Ισπανία).

Διπλό θέλει η Ελλάδα στο Ταλίν
Στην A. Le Coq Arena στο Ταλίν, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σήμερα την Εσθονία, επιχειρώντας να εξακολουθήσει απόλυτη τη διαδρομή της στον 8ο προκριματικό όμιλο, πανηγυρίζοντας την τρίτη της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ο Μίχαελ Σκίμπε δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τραυματίες Φορτούνη και Τζαβέλα. Δύο φορές στο παρελθόν έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες, αμφότερες στην Ελλάδα: το 1999, όταν οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 και δύο χρόνια αργότερα (2001), παιχνίδι που κέρδισε με 4-2 η Ελλάδα.

Σε ότι αφορά το σχήμα της Ελλάδας, ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Τοροσίδης και δίδυμο στόπερ οι Παπασταθόπουλος - Μανωλάς, τους οποίους εκθείασε για τα καλά ο Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Κύπρο. Απ' εκεί και πέρα, στα αριστερά υπάρχουν δυο επιλογές, αυτές των Σταφυλίδη και Χολέμπας, καθώς αμφότεροι αγωνίζονται σε αυτήν τη θέση.

Η ενεργοποίηση του Κυριάκου Παπαδόπουλου σε αυτό το ματς είναι πιθανή. Δίπλα στον άσο της Λειψίας μπορεί να δούμε πάλι τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος μπορεί να μην υπολογίζεται από τον Ολυμπιακό, αλλά τον εκτιμά πολύ ο Σκίμπε.

Ως αντι-Φορτούνης λογικά θα χρησιμοποιηθεί ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος ήταν καλός στον αγώνα με την Κύπρο και μάλιστα πέτυχε και το δεύτερο γκολ της Εθνικής μας. Ο Σκίμπε θα δώσει ευκαιρία σε έναν εκ των Γιαννιώτα και Καρέλη για μια θέση στο αρχικό σχήμα. Αμφότεροι είναι έτοιμοι και σε φόρμα. Για την κορυφή της επίθεσης, δεν υπάρχει κανένα δίλημμα, με τον Μήτρογλου να ξεκινά πάλι βασικός.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, το Γιβραλτάρ υποδέχεται το Βέλγιο.

Το πρόγραμμα
21:45 Βοσνία - Κύπρος
21:45 Εσθονία - Ελλάδα
21:45 Γιβραλτάρ - Βέλγιο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΒΕΛΓΙΟ 7-0 6
2. ΕΛΛΑΔΑ 6-1 6
3. ΒΟΣΝΙΑ 5-4 3
4. ΕΣΘΟΝΙΑ 4-5 3
5. ΚΥΠΡΟΣ 0-5 0
6. ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ 1-8 0

Keywords
Τυχαία Θέματα