AEΛ: Για το «3Χ3» στο Τσίρειο

Και τώρα ο αγώνας με τη Σαλαμίνα. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ πήραν τις απαραίτητες ανάσες και από σήμερα η προσοχή τους στρέφεται αποκλειστικά στον αγώνα του Σαββάτου, στο Τσίρειο, κόντρα στους «ερυθρόλευκους» της Αμμοχώστου.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου αναλαμβάνει ξανά τα ηνία στις προπονήσεις, και ουσιαστικά από σήμερα η λεμεσιανή ομάδα θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για τον αγώνα του Σαββάτου, όπου αποκλειστικός της στόχος είναι η επιστροφή στις νίκες.
Οι

«κίτρινοι» ξεκινούν μια τριάδα αγώνων στην έδρα τους, και το μόνο που θέλουν είναι να πάρουν 9 βαθμούς. Οι αγώνες δεν είναι εύκολοι, όμως η φετινή ΑΕΛ έχει δείξει ότι είναι ισχυρή και ιδιαίτερα μέσα στο Τσίρειο δεν είναι διατεθειμένη να χάσει άλλους βαθμούς, για να μπορέσει να υλοποιήσει τον βασικό της στόχο, που δεν είναι άλλος από το να έχει πρωταγωνιστική πορεία. Αρχής γενομένης από το Σάββατο, η ΑΕΛ θέλει να δώσει συνέχεια στο πολύ καλό ξεκίνημα που έχει κάνει στη σεζόν και παιγνίδια όπως αυτά που ακολουθούν είναι που θα φανερώσουν πόσο άλλαξε η λεμεσιανή ομάδα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Επιστρέφουν οι διεθνείς
Από τις προπονήσεις των επόμενων ημερών (μέχρι την Τετάρτη που θα είναι όλοι ξανά στην διάθεση του προπονητή τους) θα απουσιάσουν ο Νικολάου, που βρίσκεται με την εθνική ομάδα των ανδρών, οι αδελφοί Κυριάκου και ο Γεωργίου, που είναι με την Ελπίδων. Οι διεθνείς με το Πράσινο Ακρωτήρι Σοάρες και Παπάνγκο ολοκλήρωσαν το βράδυ του Σαββάτου τις υποχρεώσεις τους με το Πράσινο Ακρωτήρι, και έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Κύπρο. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι έχασαν με 2-0 από τη Σενεγάλη στον πρώτο αγώνα της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Σοάρες να αγωνίζεται 78 λεπτά και τον Παπάνκο να μένει στον πάγκο.
Εκτός πλάνων για τον αγώνα του Σαββάτου είναι ο Χάρης Κυριάκου, που υπέστη θλάση στο φιλικό της Παρασκευής. Ο δεξιοπόδαρος ποδοσφαιριστής θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον αγώνα με τον Άρη, αν και όλα δείχνουν πως ετοιμοπόλεμος σίγουρα θα είναι στον αγώνα με την ΑΕΖ. Τις επόμενες 1-2 ημέρες θα φανεί και το αν ο κ. Χριστοδούλου θα έχει κανονικά στη διάθεσή του τους Μέσκα και Αϊρόσα, που αντιμετώπισαν μετά τον αγώνα με την Ανόρθωση κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών. Όσον αφορά τον Ηλία, που πήρε χρόνο στο φιλικό σημειώνοντας και το γκολ της ΑΕΛ, δεν θα βιαστούν να τον επαναφέρουν στη δράση, αν και έδειξε ότι είναι καλά.

Ευεργετική η διακοπή
Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν ευεργετική για αρκετούς ποδοσφαιριστές, που είχαν επιπλέον χρόνο για να φτάσουν σε επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Ο λόγος για παίκτες όπως οι Αρουαμπαρένα, Σαρκί και Γεωργιάδης, που αναμένεται σε κάποια στιγμή να πάρουν φανέλα βασικού, δίνοντας περισσότερες λύσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις προαναφερθέντες δεν έχουν πάρει ακόμη φανέλα βασικού, όμως η αγωνιστική τους κατάσταση έχει βελτιωθεί, και μάλιστα άρχισαν τον φιλικό αγώνα με τη Δόξα. Δεν είναι μυστικό πως ο Πάμπος θέλει να βελτιώσει την επιθετική γραμμή και, κυρίως, να την καταστήσει πιο αποτελεσματική και η παρουσία και των τριών αυτών παικτών θα είναι σημαντική γι' αυτόν τον στόχο του προπονητή της λεμεσιανής ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα