Χωρίς μεγάλο νικητή το δεύτερο debate Χίλαρι - Τραμπ

Ως μία από τις σκληρότερες αναμετρήσεις στην ιστορία των προεδρικών ντιμπέιτ χαρακτηρίζεται η χθεσινοβραδινή ανάμεσα σε Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δύο υποψήφιοι αναμετρήθηκαν "χωρίς γάντια", για πάνω από μιάμιση ώρα στο Σεντ Λιούις του Μιζούρι, χωρίς ωστόσο να αναδειχθεί μεγάλος νικητής.

Τι ερωτήσεις έκαναν κυρίως οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι.

Από όλα όσα έγιναν περισσότερο συζητιέται η εξαγγελία του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με την οποία αν εκλεγεί πρόεδρος θα διορίσει ανεξάρτητο εισαγγελέα για να βάλει τη Χίλαρι Κλίντον στη φυλακή και τη δημοκρατική υποψήφια

να παραθέτει τους λόγους για τους οποίους ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος είναι ανίκανος για το ύπατο αξίωμα της χώρας, από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις γυναίκες και τις μειονότητες, μέχρι την ανευθυνότητά του στην εξωτερική πολιτική και ασφάλεια.

Αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι οι δύο τους απέφυγαν να κάνουν χειραψία κατά την είσοδό τους.

Τα σεξιστικά σχόλια που είχε κάνει ο Ρεπουμπλικάνος κυριάρχησαν στο πρώτο εικοσάλεπτο της αντιπαράθεσης, με τον ίδιο να δηλώνει ότι ήταν "κουβέντες των αποδυτηρίων". Προσπάθησε ακόμη αντί να απαντήσει σε ερώτημα του δημοσιογράφου Αντερσον Κούπερ αν οι δηλώσεις του υπονοούν σεξουαλική κακοποίηση, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για τον ISIS που αποκεφαλίζει αιχμαλώτους.

Στη δεύτερη αναμέτρηση, πάντως, όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι ο Ντόναλντ Τράμπ επέμεινε περισσότερο σε θέματα που φέρνουν σε δύσκολη θέση της Χίλαρι Κλίντον, όπως τα 35.000 email, οι ομιλίες της και το Ίδρυμα Κλίντον. Ωστόσο αυτό απλά ικανοποίησε την στενή εκλογική του βάση στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και δεν πρόσφερε την παραμικρή διεύρυνση της εκλογικής του βάσης, Χαρακτηριστικές οι απαντήσεις του σε ερώτηση Μουσουλμάνας Αμερικανίδας και Αφροαμερικανού, οι οποίες κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν τις μειονότητες για τις προθέσεις του Τραμπ ως προέδρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα