Καμία χώρα δεν είναι ασφαλής από τον ιό Ζίκα

Η Βραζιλιάνα γιατρός - γυναικολόγος που πρώτη μίλησε για τη σύνδεση του ιού Ζίκα με την εμφάνιση βλαβών στον εγκέφαλο, προειδοποίησε ότι καμία χώρα -και ειδικά οι πλούσιες- δεν είναι ασφαλής από την ασθένεια και προέτρεψε τις κυβερνήσεις να αυξήσουν τη χρηματοδότηση για έρευνες για αντιμετώπιση του ιού.

Η Αndriana Melo, η οποία εργάζεται στην πόλη Campina Grande, ήταν η πρώτη που έστειλε το πρώτο δείγμα αμνιακού υγρού για εξετάσεις Ζίκα στις 10 Νοεμβρίου 2015.

Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και τότε άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις και τον Φεβρουάριο ο ΠΟΥ κήρυξε κατάσταση διεθνούς έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Η γιατρός ανέφερε ότι η ασθένεια μπορεί να ξεσπάσει οπουδήποτε, καθώς μεταδίδεται όχι μόνο μέσω κουνουπιών αλλά και μέσω των σωματικών υγρών. Σημείωσε ότι κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει την ασθένεια και ειδικά οι πλούσιες χώρες.

Η Βραζιλία επλήγη περισσότερο από τον ιό. Ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μολυνθεί και περισσότερα από 2.000 μωρά γεννήθηκαν με μικροκεφαλία. Κρούσματα καταγράφηκαν σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και σε πολιτείες των ΗΠΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα