Καδής: Καινοτομία - επιχειρηματικότητα για αειφόρο ανάπτυξη

Η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα αναγνωρίζονται σήμερα ως βασικές κινητήριες δυνάμεις που οδηγούν στην αειφόρο ανάπτυξη και τη στήριξη των οικονομιών, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του σε συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση του διαγωνισμού Climate Launchpad 2015, ο κ. Καδής τόνισε πως η στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας είναι ζωτικής σημασίας για να αξιοποιηθούν οι ικανότητες των νέων ανθρώπων και οι πρωτοποριακές επιχειρηματικές τους ιδέες.

Ο κ. Καδής

επεσήμανε πως το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει μέσα από νέες στρατηγικές και προγράμματα να εκσυγχρονίσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, προσθέτοντας πως ήδη σε συνεργασία με το Junior Achievement Cyprus προωθούμε πρωτοποριακές δράσεις στα Δημόσια Λύκεια, Ιδιωτικά Μέσης Εκπαίδευσης και Τεχνικές Σχολές.

Όπως είπε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο διαγωνισμός Climate Launchpad 2015 αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία προώθησης της επιχειρηματικότητας στον τόπο και συνεπώς το Υπουργείο Παιδείας στηρίζει σθεναρά τέτοιες πρωτοβουλίες, που προωθούν τέτοια καινοτόμα προγράμματα.

Λέγοντας πως είναι φανερό ότι ο διαγωνισμός αυτός μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη συγκέντρωση των καλύτερων ιδεών και συνδέει τους ανθρώπους στο πανευρωπαϊκό δίκτυο του Climate – KIC που αποτελείται από επιχειρηματίες, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις, ο κ. Καδής κατέληξε σημειώνοντας πως φορείς, ιδρύματα και ιδιώτες, όλοι μαζί δραστηριοποιούνται σε τομείς που προωθούν νέα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα