Ικανοποιημένος ο Περδίκης για το θέμα ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ

Την ικανοποίηση του γιατί μετά από πολλά χρόνια η υπόθεση που αφορά στην υπόθεση του ΧΥΤΑ και του ΧΥΤΥ φαίνεται να πηγαίνει στα δικαστήρια, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 12ου Παγκύπριου Συνεδρίου της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων και σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του ΧΥΤΑ

και του ΧΥΤΥ, ο κ. Περδίκης είπε ότι “ θέλω να εκφράσω την προσωπική μου ικανοποίηση γιατί μετά από πολλά -πολλά χρόνια αυτή η υπόθεση φαίνεται να πηγαίνει στα δικαστήρια”.

Ανέφερε ότι ο ίδιος από το 2006-2007 αλλά και πολύ πρόσφατα όταν ξανά τέθηκε η συζήτηση για τους ΧΥΤΥ και τους ΧΥΤΑ αποκάλυψε “την ελληνική μαφία που ήρθε στην Κύπρο, τη μαφία των σκουπιδιών, ονομάτισα το συγκεκριμένο Ελλαδίτη επιχειρηματία και κάλεσα την Κυβέρνηση, τον Γενικό Ελεγκτή και τον Γενικό Εισαγγελέα να λάβουν τα μέτρα τους”.

“Πολύ λίγα έχουν γίνει. Πολύ αργά έγινε έρευνα όταν πλέον ο συγκεκριμένος διοικητικός λειτουργός ήταν εκτός κυβερνητικής υπηρεσίας και τελικά δεν αποδόθηκαν ποινικές ευθύνες από την ίδια την Κυβέρνηση, από τη Νομική Υπηρεσία, από την Ελεγκτική Υπηρεία. Όλοι αυτοί σήμερα εγκαλούνται, καθώς αποκαλύπτονται πλέον δημόσια και από τον Δήμαρχο Πάφου τα εγκλήματα που έχουν συμβεί γύρω από την υπόθεση της διαχείρισης των αποβλήτων στη χώρα μας”, είπε.

“Ολόκληρη η πολιτεία και οι θεσμοί της παρουσιάζουν σ΄ αυτό το θέμα ,για ακόμα μια φορά, την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τα σκάνδαλα και την παρανομία. Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι εάν θα βρεθεί επιτέλους κάποιος σ΄ αυτή τη χώρα που θα καθαρίσει τον στάβλο του Αυγεία”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα