ΑΠΟΕΛ: Η άμυνα δίνει τίτλους

Είτε εύκολα είτε δύσκολα ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε το ζητούμενο στον πρώτο «τελικό» της β’ φάσης του πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα. Μπορεί η παρουσία του ΑΠΟΕΛ στο στάδιο «Αμμόχωστος» να κρίθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα, εδώ όμως που φτάσαμε 9 αγωνιστικές πριν το φινάλε, μετράει ο κάθε βαθμός.

Ο Κετσπάγια και η ομάδα του κατάφεραν να εκπληρώσουν τα λεγόμενα

τους αυτά που ειπώθηκαν προ ημερών, με τον Καρλάο να κρατά το κλειδί της νίκης και να οδηγεί την ομάδα του στην 10η σερί. Οι «γαλαζοκίτρινοι» επιθετικά ήταν ανύπαρκτοι κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δώσουμε τα εύσημα στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, μία άμυνα που κάνει αρκετά καλή δουλειά στα τελευταία παιχνίδια. Είτε αυτά ήταν ντέρμπι, είτε παιχνίδια με πιο αδύναμο αντίπαλο. Μπορεί η Νέα Σαλαμίνα να μην απείλησε και ιδιαίτερα, όμως η τετράδα στην άμυνα και οι σημαντικές βοήθειες από Βινίσιους και Μοράις, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να παραμείνει ο ΑΠΟΕΛ στην κορυφή.

Η αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ σε αυτά τα δέκα σερί παιχνίδια γίνεται και από την άμυνα. Είναι κοινά παραδεχτό ότι ο αντίπαλος δυσκολεύεται να πλησιάσει τα καρέ του Πάρντο, οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν τον τρόπο να κλείνουν τον κάθε αντίπαλο και να μην του επιτρέπεται να πατά περιοχή. Η εμφανή βελτίωση στην αμυντική λειτουργία είναι καταγραμμένη και σε αριθμούς, με τον ΑΠΟΕΛ σε δέκα σερί νίκες να έχει δεχθεί μόνο τέσσερα γκολ και αυτά από Άρη, Νέα Σαλαμίνα, Εθνικό και Ανόρθωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα