Ιδρύουν ιερατική σχολή στην κατεχόμενη Κερύνεια

Ιερατική Σχολή θα ανεγερθεί στην κατεχόμενη Κερύνεια σε γη 70 εκταρίων, μεταξύ Μπέλλαπαϊς και Καζάφανι, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς», η οποία αναφέρεται πρωτοσέλιδα στο θέμα, υπό τον τίτλο «Ιερατική Σχολή στην καρδιά της Κερύνειας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ίδρυμα βακουφίων θα ενοικιάσει γη 70 εκταρίων στο τουρκικό ίδρυμα βακουφίων «Μαρίφ», το οποίο επικεντρώνεται σε θέματα παιδείας και εκπαίδευσης τόσο στην Τουρκία όσο και σε άλλες χώρες, για το ποσό των χιλίων στερλινών τον χρόνο.

Όπως αναφέρεται, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του τμήματος

βακουφίων Γκιουρσέλ Ουζούν είπε ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει ψηφίσει υπέρ της ενοικίασης της γης, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί από το «υπουργικό συμβούλιο».

Σύμφωνα με την πρόταση του τουρκικού «Μαρίφ», η ενοικίαση αφορά 30 χρόνια και στον χώρο θα λειτουργεί και θρησκευτικό σχολείο.

Η εφημερίδα γράφει ότι το «Μαρίφ», ένας μη κυβερνητικός οργανισμός, ιδρύθηκε στις 16 Ιουνίου του 2016, με σκοπό να κλείσει τα σχολεία της ΦΕΤΟ και να δημιουργήσει δικές του θρησκευτικές σχολές εντός και εκτός Τουρκίας, ενώ στα σχέδιά του είναι και η δημιουργία σχολείων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και στο Τρίκωμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα