Επ.Λιλλήκα: Πλασματικά πλεονάσματα στην οικονομία

Σε ανακοίνωση, το επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα αναφέρθηκε στο κούρεμα των καταθέσεων, τονίζοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης, με τη στήριξη Αβέρωφ-Νικόλα, δημιουργεί πλασματικά πλεονάσματα.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Τα στοιχεία του IMF επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική του κουρέματος και των περικοπών που εφάρμοσε για πέντε χρόνια η κυβέρνηση Αναστασιάδη με τη στήριξη Αβέρωφ-Νικόλα, δημιουργεί πλασματικά πλεονάσματα.

Είναι

πλεονάσματα που δείχνουν βελτίωση στους δημοσιονομικούς δείκτες, αλλά που έχουν δημιουργηθεί σε βάρος της πραγματικής ανάπτυξης και σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Μεταξύ άλλων, τα στοιχεία δείχνουν ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 οι αναπτυξιακές δαπάνες του κράτους υλοποιήθηκαν σε ποσοστό 48%. Αντίστοιχα, το 2016 η υλοποίηση ήταν 53%. Στην ουσία, φεύγει το 2017 με τις εξαγγελίες για τις κρατικές δαπάνες να μένουν στα χαρτιά.

Τα κόμματα που εδώ και πέντε χρόνια υπερψήφιζαν τους προϋπολογισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη χωρίς να επιδιώκουν ουσιαστική αλλαγή στην οικονομική της πολιτική, είναι συνυπεύθυνα για τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα