Επ. Παπαδόπουλου: Παρουσίαση προτάσεων σε ΣΕΛΚ για οικονομία

Τις προτάσεις του για την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης και την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, ανέπτυξε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ).

Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος, αφού είπε ότι είχε την ευκαιρία να ακούσει τις θέσεις και προτάσεις του Συνδέσμου για την κυπριακή οικονομία, πρόσθεσε ότι με τον ΣΕΛΚ «έχουμε κοινές διαπιστώσεις για τα σημαντικά

προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία και οικονομία».

«Η Κύπρος εξακολουθεί ακόμη να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τα υψηλά επίπεδα δανεισμού, που είναι τα υψηλότερα στην ΕΕ», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «είμαστε από τις τελευταίες χώρες σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα, είμαστε από τις τελευταίες χώρες σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για την έρευνα, την καινοτομία, τη χρήση της τεχνολογίας, την ποιότητα της παιδείας και της υγείας».

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «πρέπει να αλλάξουν και με τις δικές μας προτάσεις μπορούμε να δώσουμε αυτό το έναυσμα ανάπτυξης, που θα μας οδηγήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, στη χρήση της τεχνολογίας, έτσι ώστε η κυπριακή οικονομία να γίνει μία ψηφιακή οικονομία, μία οικονομία της γνώσης».

«Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα, επιτέλους να αξιοποιηθεί η τεχνολογία, έτσι ώστε να μπορέσει ο δημόσιος τομέας να παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες 24 ώρες το 24ωρο, όπως προνοούν οι δικές μας προτάσεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΛΚ Μάριος Σκανδάλης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαδόπουλο για τη συνάντηση, είπε ότι οι θέσεις του Συνδέσμου «ήταν διαχρονικά ο καταλύτης για να στηριχθεί η κυπριακή οικονομία στις πιο δύσκολες στιγμές που πέρασε αυτός ο τόπος, αρχίζοντας», όπως είπε, «από την τουρκική εισβολή και εντεύθεν, αλλά και την πρόσφατη κρίση που περάσαμε το 2013».

«Χαιρόμαστε πραγματικά που εισακούστηκαν οι θέσεις μας και σχεδόν στην ολότητά τους υιοθετήθηκαν από τον κ. Παπαδόπουλο», πρόσθεσε.

Ο κ. Σκανδάλης εξέφρασε ικανοποίηση για τη δήλωση του κ. Παπαδόπουλου σε σχέση με την ψηφιακή οικονομία, η οποία αποτελεί, όπως είπε, «έναν από τους τρεις κύριους βασικούς πυλώνες της μεσομακροπρόθεσμης στρατηγικής του Συνδέσμου μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα