Αυτές είναι οι αποζημιώσεις των Κυπριακών Αερογραμμών

Από €8 μέχρι και €10,5 εκ. εκτιμώνται τα ποσά που θα καταβληθούν στους πιστωτές των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίες βρίσκονται υπό εκκαθάριση.

Κι αυτό, δεδομένου ότι όλα θα προχωρήσουν ομαλώς, εξαρτώμενα από τις υποθέσεις που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκα στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης σε πιστωτές της εταιρίας «Κυπριακές Αερογραμμές Δημόσια Λτδ», μαζί με τα πεπραγμένα της περιόδου 1/2/2016 μέχρι τις 31/1/207, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Όπως ειπώθηκε, τα πιθανά σενάρια για την εκκαθάριση

είναι δύο: είτε θα υπάρξει κατάληξη στο προτεινόμενο σχέδιο διακανονισμού ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η εκκαθάριση, είτε οι εκκαθαριστές θα πρέπει να αναμένουν την εκδίκαση όλων των δικαστικών υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Προς το παρόν, οι δικαστικές αγωγές που εκκρεμούν από πρώην υπαλλήλους, ανέρχονται στις 220, ενώ το ύψος των απαιτήσεων ανέρχεται στα €9,4 εκ., ενώ βαασική προϋπόθεση προκειμένου τα πράγματα να εξελιχθούν με επιτυχία στη βάση μιας πρότασης συμβιβασμού, είναι η ολοκλήρωση της δικαστικής υπόθεσης για τον διορισμό των εκκαθαριστών.

Επιπλέον, σύμφωνα με την δεύτερη ετήσια έκθεση τω εκκαθαριστών , μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2017, είχαν παραληφθεί απαιτήσεις ύψους €33,5 εκ., οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «προνομιούχες».

Αυτές κατηγοριοποιούνται ως εξής:

Δικαστικές αγωγές πρώην υπαλλήλων που έχουν να κάνουν με παράτυπες αποκοπές μισθών και άλλων ωφελημάτων.

Απαιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον εκκαθαριστή από πρώην υπαλλήλους για ισχυριζόμενες παράτυπες αποκοπές μισθών ύψους €12,73 εκ.

Απαιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον εκκαθαριστή από το κράτος ύψους €11,45 εκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα