Σιγή ιχθύος από ΥΠΟΙΚ για την Σάβια Ορφανίδου

Απάντηση καμία, από πλευράς Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στην εισήγηση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για πειθαρχική δίωξη εναντίον της Σάβιας Ορφανίδου για την απόσπασή της στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο και μάλιστα σε θέση που δημιουργήθηκε πρόσφατα.

Το θέμα που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το SigmaLive, είχε αποτελέσει αφορμή για σχετική καταγγελία

της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου στην Ελεγκτική Υπηρεσία, με την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών να αναμένεται.

Διαβάστε επίσης: Απόσπαση στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων παίρνει η Σάβια Ορφανίδου

Η συγκεκριμένη εισήγηση φαίνεται ότι κατέβασε, τουλάχιστον για λίγο, τα χαμόγελα από πολλά πρόσωπα, τόσο στην Κυβέρνηση, όσο και στον ΔΗΣΥ, καθώς η εισήγηση του Γενικού Ελεγκτή αφορά στην ιδιότητα της κας Ορφανίδου ως εκλεγμένο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, καθώς και στο γεγονός ότι παρέλειψε να λάβει την κατάλληλη άδεια από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας. Αυτό, κατά τους ισχυρισμούς του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κρίνει ως "παράνομη" την κατοχή του συγκεκριμένου πολιτικού αξιώματος από την κα Ορφανίδου.

Από την πλευρά του ο Γενικός Ελεγκτής δεν έχει λάβει οποιαδήποτε απάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών, γεγονός που αποτέλεσε αφορμή σχολιασμού σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο πρώτο, λέγοντας πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε υπουργού να διατάξει ή να μην διατάξει πειθαρχική έρευνα, αλλά έχουν υποχρέωση αν τους καταγγελθεί ότι κάποιος υπάλληλος έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα».

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Γενικός Ελεγκτής διεξάγει ήδη έρευνα αναφορικά με τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία η Σάβια Ορφανίδου επελέγη ανάμεσα σε άλλους υπαλλήλους του Υπουργείου για απόσπαση στο Λουξεμβούργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα