Η παραμονή δυσκολεύει, οι πιθανότητες παραμένουν

Ο Εθνικός, παρά τη χθεσινή ισοπαλία, διατηρεί ελπίδες για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία
ΕΡΜΗΣ 1
(81΄ Κεϊτά)
ΕΘΝΙΚΟΣ 1
(53΄ Ντε Βράις)

Ο Εθνικός έφτασε κοντά σε μια σημαντική νίκη, αλλά δέκα λεπτά πριν από το φινάλε, ο Ερμής ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσα από την άσπρη βούλα. Έτσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, αποτέλεσμα που ευνοεί τους «φτεροπόδαρους», καθώς διατήρησαν τη διαφορά των πέντε βαθμών. Για τον Εθνικό η ισοπαλία δεν μπορεί να θεωρηθεί θετικό αποτέλεσμα, αλλά ούτε καταστροφικό.

Ναι μεν η διαφορά από την Πάφο αυξήθηκε στους τρεις βαθμούς,

αλλά με δεδομένο πως θα κοντραριστούν στην τελευταία αγωνιστική τα πάντα παραμένουν ανοικτά. Η προσφυγική ομάδα, με τρεις νίκες στα εναπομείναντα παιγνίδια, θα παραμείνει στην κατηγορία, αφού ακόμα στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας με την Πάφο θα ευνοείται. Το σίγουρο όμως, παραμένει με την πλάτη στον τοίχο.

Στα του χθεσινού αγώνα, ο Εθνικός ήταν καλύτερος και πιο απαιτητικός, αλλά πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά του. Κατάφερε να προηγηθεί στο 53΄ με τον Ντε Βράις, είχε ευκαιρίες κυρίως με τον Χατζηβασίλη για δεύτερο γκολ, και στο 80΄ ο Κειτά ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι. Πλέον, ο Εθνικός επικεντρώνεται στο παιγνίδι της Μεγάλης Τετάρτης με αντίπαλο τη Δόξα στο Μακάρειο, που είναι δίχως αύριο, ενώ ο Ερμής πάει με περισσότερη άνεση στην Πάφο.

Πιο δραστήριος ο Εθνικός
Χωρίς σκορ οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια Ερμής και Εθνικός, σ’ ένα πρώτο ημίχρονο που σε γενικές γραμμές κυμάνθηκε στη μετριότητα. Ο Εθνικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, και έφτασε πιο κοντά στο γκολ σε σχέση με τον αντίπαλό του, έχοντας σε καλή μέρα τους Παγέ και Γκριγκαλασβίλι, οι οποίοι ήταν αρκετά δραστήριοι.

Ο Ερμής παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και οι επιθετικοί του Κεϊτά και Ντίξον να είναι απόμακροι από την περιοχή του Μπογκατίνοφ, ο οποίος είχε ένα ήσυχο ημίχρονο.

Η μεγαλύτερη φάση στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήθηκε από τον Εθνικό στο 43ο λεπτό με σουτ του Γκριγκαλασβίλι, το οποίο ανάγκασε τον Παναγόπουλο σε μεγάλη επέμβαση.

Νωρίτερα (36ο λεπτό), η προσφυγική ομάδα είχε άλλη μιαν αξιόλογη στιγμή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εβέρτον, αλλά και ο Παναγόπουλος έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Γκολ από τα 11 βήματα
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός έψαξε το γρήγορο γκολ και πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 53ο λεπτό με ευθύβολο σουτ του Ντε Βράις. Τέσσερα λεπτά αργότερα η προσφυγική ομάδα έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 2-0, με τον Χατζηβασίλη να είναι άστοχος μπροστά σε κενή εστία. Στη συνέχεια, για μεγάλο διάστημα το παιγνίδι ήταν κακό χωρίς φάσεις, με τον Εθνικό να προσπαθεί να διαχειριστεί το προβάδισμά του.

Ο Ερμής έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει, καθώς δεν δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά στο 80΄ κέρδισε πέναλτι ύστερα από σύγκρουση του Βασιλόγιαννη με τον Μιράντα. Ο ρεφ υπέδειξε την παράβαση και ο Κεϊτά διαμόρφωσε το 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ. Η ομάδα της Άχνας προσπάθησε να πετύχει δεύτερο γκολ, αλλά στο 83ο λεπτό ο Χατζηβασίλης και πάλι μπροστά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Κίτρινες: Γουίκς, Oυλίσε, Ντε Πίνα, Χριστοφή/Ατάντα, Ε. Γκριγκαλασβίλι, Μιράντα, Μπογκατίνοφ, Ντε Βράις.
Ερμής: Παναγόπουλος, Ουλίσε, Γιαγκουδάκης, Ντε Πίνα, Χριστοφή, Λατόρε, Γκονζάλες, Γουίκς (90+3΄ Λίλλης), Μαγέλε (62΄ Βασιλόγιαννης), Κεϊτά, Ντίξον (89΄ Φραγκέσκου).
Εθνικός: Μπογκατίνοφ, Κυριάκου (86΄ Ντε Πάουλα), Έβερτον, Ιάκομπ, Ατάντα, Πουτζιουρής (86΄ Μπαραμπάντζε), Σ. Γκριγκαλασβίλι (64΄ Μιράντα), Ε. Γκριγκαλασβίλι, Ντε Βρίισε, Παγές, Χατζηβασίλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα