«Χρυσή» αλλαγή ο Οκόγε

Καλύτερη η Πάφος κέρδισε τον Άρη και πήρε βαθιά ανάσα
ΠΑΦΟΣ 1
63΄ Οκόγε
ΑΡΗΣ 0

Μετά από δυο σερί ήττες, η Πάφος επέστρεψε στις νίκες και με το 1-0 επί του Άρη στο Παφιακό, αύξησε τη διαφορά από τον Εθνικό στους τρεις βαθμούς, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος. «Χρυσός» σκόρερ της νίκης για τους γηπεδούχους ήταν ο Οκόγε στο 63΄, ο οποίος μπήκε αλλαγή και λύτρωσε την ομάδα του.
Η νικήτρια ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι και ήταν η ομάδα που ήθελε πιο πολύ τη νίκη. Επιτέθηκε, έφτιαξε κι έχασε ευκαιρίες, πέραν από το τέρμα που σημείωσε. Ο Άρης

προσπάθησε, αλλά επιθετικά υστέρησε σημαντικά.

Η Πάφος με πλήρη σχεδόν σύνθεση και αρκετές επιστροφές παικτών μπήκε πιο απαιτητική στο παιχνίδι. Με κινητήριο μοχλό τον «δαιμόνιο» Ντε Μέλο από τη δεξιά πλευρά, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να προηγηθεί στο σκορ. Δυο φορές ο Νταμάχου (1΄ και 17΄) δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 7΄ ο Μποργκ πρόλαβε και απομάκρυνε προ του Αγιβί, που ήταν έτοιμος να σκοράρει. Ο Αγιβί στο 30΄ με ανάποδο ήταν επίσης άστοχος, όπως και σε πλασέ με προϋποθέσεις στο 39΄. Εξάλλου το σουτ του Άλμπα στο 33΄ κατέληξε στα χέρια του Λοΐζου και στο 41΄ ήταν άστοχος σε νέο σουτ.

Ο Άρης προσπάθησε με κυκλοφορία της μπάλας να κρατήσει μακριά τους γηπεδούχους, αλλά δεν είχε καλή παρουσία και δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός, εκτός από το φινάλε (45΄) με τον Κύπρου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Απόστολος Μακρίδης προσπάθησε με αλλαγές να τονώσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του, για να φτάσει στο γκολ. Όμως συνέχισε με την ίδια ευκολία να χάνει ευκαιρίες και στο 60΄ ο Οκόγε μόνος πλάσαρε έξω. Στο 63΄ ο ίδιος παίκτης λυτρώθηκε, αφού άνοιξε το σκορ μετά από ασίστ του Δημοσθένους.

Η γηπεδούχος δεν επαναπαύθηκε και συνέχισε να είναι πιο επιθετική χάνοντας ευκαιρίες με Ζαχαρίου (74΄), Ντε Μέλο (77΄).
Ο Άρης σε αντεπίθεση στο 87΄ σκόραρε με τον Ράντι, αλλά υποδείχθηκε ως οφσάιντ, μάλλον λανθασμένα.
Στα τελευταία λεπτά η γηπεδούχος κράτησε το σκορ και πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη.

ΠΑΦΟΣ: Κοδίνα, Αλαμπί, Γκρίγκετς, Γκόμες, Θ. Ιωάννου, Νταμάχου, Κχμαλάτζε, Μουτίνιο (46΄ Οκόγε), Άλμπα (70΄ Ζαχαρίου), Ντε Μέλο, Αγιβί (53΄ Δημοσθένους)
ΑΡΗΣ: Λοΐζου, Μποργκ, Θεοφίλου, Χριστοφόρου, Ευσταθίου (69΄ Γκονζάλες), Μπρεντέσκου, Αουρέλιο, Παχίπης (73΄ Γκρούπερατς), Μαραγκουδάκης (56΄ Ράντι), Κύπρου, Ράνος

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Β. Δημητρίου (Ν. Εγγλέζου, Α. Μιχαηλίδης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκόμες, Κχμαλάτζε (2η) / Κύπρου (2η)

Keywords
Τυχαία Θέματα