Η μάχη της Premier League σε όλα τα επίπεδα!

Βαθμολογικά, όλα τα ενδεχόμενα μοιάζουν ανοιχτά. Επίσης, το γεγονός ότι μιλάμε για αγγλικό πρωτάθλημα προσδίδει τόνο αξιοπιστίας, όπου όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο τις περισσότερες φορές επικρατεί η λογική, γι΄αυτό άλλωστε κι όταν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιοι αναφερόμαστε σε «εκπλήξεις».

Η λογική του προγράμματος των τελευταίων αγωνιστικών, αναδεικνύει και τα πιο πιθανά σενάρια τα οποία θα «επικυρωθούν» οριστικά στις 21 Μαϊου, ημερομηνία διεξαγωγής της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Από τις 23 ημέρες που απομένουν έως το τέλος, λοιπόν, οι πιο σημαντικές

είναι οι επόμενες τρεις. Το τριήμερο της 35ης αγωνιστικής αναμένεται να κρίνει πολλά σε επίπεδο κορυφής, αφού η Τσέλσι ίσως «στραβοπατήσει» στην έδρα της Εβερτον και η Τότεναμ καταφέρει να μειώσει την απόσταση των τεσσάρων βαθμών, νικώντας την Αρσεναλ στο μεγάλο λονδρέζικο ντέρμπι.

Εφόσον η διαφορά μείνει ως έχει, από το πρόγραμμα των υπόλοιπων αγωνιστικών, φαίνεται πως η Τσέλσι δεν χάνει τον τίτλο. Επίσης, η Μίντλεσμπρο και (σίγουρα) η Σάντερλαντ διατηρούν απλώς κάποιες μαθηματικές ελπίδες. Επί της ουσίας, είναι οι δύο ομάδες που υποβιβάζονται και εκκρεμεί η τρίτη. Στο «καυτό» μέτωπο της τετράδας, επικρατεί σχεδόν απόλυτη ισορροπία καθώς η Λίβερπουλ έχει το προβάδισμα με βραχεία κεφαλή, αλλά οι ομάδες που βρίσκονται από κάτω της, έχουν δώσει λιγότερα ματς. Πιο δύσκολο πρόγραμμα έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είναι η μοναδική η οποία επιβαρύνεται και με αγώνες του Europa League (ημιτελικοί με τη Θέλτα στις 4 και 11 Μαϊου).

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια διανέμονται ως εξής:

Θέσεις 1,2,3: Ομιλοι Champions League

Θέση 4: Play off Champions League

Θέσεις 5,6: Ομιλοι Europa League

Θέση 7: Γ΄ προκριματικός Europa League

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα