Έτσι έγινε η απαγωγή της 4χρονης – Ξετυλίγεται το κουβάρι

Εκ πρώτης όψεως έμοιαζε σενάριο χολιγουντιανής ταινίας και τουλάχιστον μακρινό από τα κυπριακά δεδομένα.

Εντούτοις, δεν χρειάστηκε να περάσει πάνω από ένα 24ωρο προκειμένου να ξετυλιχτεί το κουβάρι της απαγωγής του 4χρονου παιδιού έξω από το νηπιαγωγείο του το πρωί της Πέμπτης 27 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι σε θέση να κατέχει το SigmaLive και μετά από διασταύρωση των σχετικών πληροφοριών με αστυνομικές πηγές, ο εγκέφαλος της απαγωγής είναι μεν εκ πρώτης όψεως ο πατέρας του παιδιού και καταζητούμενος

βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος, Torken Grimsrud ο οποίος έδωσε εντολή έναντι αμοιβής σε Ελληνοκύπριο να αναλάβει την απαγωγή.

- Ο Ελληνοκύπριος με την σειρά του, έδωσε εντολή σε δεύτερο πρόσωπο ο οποίος είναι πασίγνωστος στις αστυνομικές αρχές και πρόσφατα αποφυλακισθείς (είχε καταδικασθεί σε 4χρονη ποινή φυλάκισης για υπόθεση πυροβολισμών σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας) να εκτελέσει την απαγωγή του 4χρονου κοριτσιού.

- Ο δεύτερος, με την σειρά του έδωσε εντολές σε δυο πρόσωπα, έναν Σύρο που διαμένει στην Λευκωσία και έναν άλλο ο οποίος διαμένει σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας.
- Ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν αυτοί που εκτέλεσαν το σχέδιο της απαγωγής, βάσει των εντολών που είχαν δοθεί.

Αυτό που δεν έχει γίνει κατορθωτό μέχρι τώρα, είναι ο εντοπισμός του 4χρονου παιδιού για το οποίο υπάρχουν πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ότι βρίσκεται στα κατεχόμενα.

Ως εκ τούτου και από τα όσα προέκυψαν από την σχετική έρευνα που έχει ήδη κάνει το SigmaLive στο παρελθόν του πατέρα της 4χρονης Μαριέ, προκύπτει ότι διέθετε την οικονομική ευρωστία προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο απαγωγής της κόρης του, που σημειώνεται ότι κατά τα όσα υποβάλλει σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος του είναι διαδικασίες «επανένωσης» με το παιδί του, όπως χαρακτηρίζει το συμβάν της απαγωγής.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε από τον αέρα της εκπομπής του ΣΙΓΜΑ ο δικηγόρος της 48χρονης Ελληνοκύπριας μητέρας Λάρης Βραχιμης, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι ο 49χρονος Νορβηγός πατέρας διαθέτει οικονομική ευρωστία. Σημειώνεται ότι στην χώρα του, εργάζεται σε κατασκευαστική εταιρεία της ιδίας επωνυμίας, Grimsrud, δηλαδή και είναι μηχανικός και project manager. Η εταιρεία έχει ως πεδίο δραστηριοτήτων τα αποχετευτικά έργα στη Νορβηγία και όχι μόνο.

Εντωμεταξύ, κληθείς από το SigmaLive να αναφερθεί στις εξελίξεις της υπόθεσης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε αρχικά ότι και σήμερα, για δεύτερο 24ωρο οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ερωτηθείς τώρα για τις εξελίξεις, ο κ.Αγγελίδης ανέφερε ότι στο πλαίσιο των ερευνών και αφού εξασφαλίστηκε σχετική μαρτυρία η Αστυνομία συνέλαβε 4 πρόσωπα εναντίον των οποίων εξασφαλίστηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Όπως συμπλήρωσε ο κ.Αγγελίδης, η Αστυνομία έκανε έρευνες στο σπίτι του Σύριου συλληφθέντος όπου εντοπίστηκε αυτοκίνητο μάρκας Range Rover και χρώματος μαύρου το οποίο έχει παραληφθεί και έχει σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις προκειμένου να διαφανεί κατά πόσο ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή της 4χρονης Μαριέ Ελένης.

Η ανακριτική ομάδα που έχει συσταθεί για την υπόθεση, συνεχίζει τις έρευνές της και προχωρεί στην διερεύνηση της υπόθεσης. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες αξιολογώντας τις πληροφορίες που λαμβάνει για την συγκεκριμένη υπόθεση. Πρώτιστος στόχος της Αστυνομίας παραμένει, να εντοπιστεί το 4χρονο τόνισε ο κ.Αγγελίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα