«Η Κύπρος θα βάλει δύσκολα στην Ελλάδα στο Μουντιάλ»

Ο αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, Κώστας Χαραλαμπίδης μιλά στο SDNA για την άνοδο της Εθνικής Κύπρου, παρά τον αποκλεισμό από το Euro, και για τις προσεχείς αναμετρήσεις με την Εθνική Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018.

Χθες βράδυ στη Λευκωσία, η Κύπρος έφτασε πολύ κοντά στο όνειρο

της κατάκτησης της τρίτης θέσης στον όμιλό της και στη διεκδίκηση της πρόκρισης στο Euro του 2016 μέσω των πλέι οφ. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια, το γκολ της ισοφάρισης λίγο πριν την ανάπαυλα ήταν καθοριστικό, καθώς η Βοσνία επανήλθε στο παιχνίδι, παίρνοντας εν τέλει αυτή το εισιτήριο για τα πλέι οφ, ανατρέποντας το ματς στο δεύτερο μέρος με 3-2.

Ο αρχηγός της Κύπρου, Κώστας Χαραλαμπίδης, και σκόρερ του ενός εκ των δύο τερμάτων της στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση, μιλώντας στο SDNA, τονίζει πως παρά τον αποκλεισμό, το επίτευγμα ήταν πως η Κύπρος κατάφερε να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη μέσω αυτής της αξιόλογης πορείας.

«Είμαι 15 χρόνια σε αυτή την Εθνική Ομάδα. Πάντα κάναμε μεγάλες προσπάθειες στα προκριματικά αλλά φτάναμε στην πηγή και δεν πίναμε νερό. Μας έλειπε πάντα το άγγιγμα του Μίδα. Είμαστε μια μικρή χώρα που χρησιμοποιούμε το ποδόσφαιρο για να ακουστούμε στην Ευρώπη. Το έχουμε κάνει και σε συλλογικό επίπεδο με τις κυπριακές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μέσω της Εθνικής βλέπουμε ότι το πετυχαίνουμε και σε εθνικό επίπεδο», τονίζει ο Χαραλαμπίδης στο SDNA.

Η Κύπρος σε αυτά τα προκριματικά πέτυχε κάτι αξιοσημείωτο, καθώς κατάφερε να πανηγυρίσει τρεις εκτός έδρας νίκες απέναντι σε Ανδόρα, Βοσνία και Ισραήλ, κάτι που δεν είχε ξανακάνει στο παρελθόν. Το μυστικό, σύμφωνα με τον μέσο του ΑΠΟΕΛ, ήταν ο στόχος της πρόκρισης που υπήρχε από την αρχή στην ομάδα, αλλά και η ομοιογένεια που επικρατεί στην Εθνική.

«Από το ξεκίνημα των προκριματικών μαζί με τον προπονητή Πάμπο Χριστοδούλου και τους υπόλοιπους παίκτες είχαμε θέσει ως στόχο να παλέψουμε για την πρόκριση στο Euro. Αυτό ήταν ένα από τα μυστικά της πορείας μας. Το άλλο ήταν το μείγμα που διαθέτει αυτή η ομάδα. Όλα τα παιδιά δίνουν με πάθος το 100% των δυνατοτήτων τους, μέσα στην Εθνική υπάρχει ομαδικό κλίμα και αυτό βγαίνει και μέσα στο γήπεδο. Χθες και ο κόσμος ήταν εξαιρετικός. Όλοι ήταν ενωμένοι. Θυμάμαι άτομα με έξι διαφορετικές φανέλες κυπριακών ομάδων στις εξέδρες να μας σπρώχνουν για το όνειρο της πρόκρισης. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει βήματα προόδου μαζί με νέους και έμπειρους ποδοσφαιριστές και αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον», ανέφερε ο Χαραλαμπίδης.

Η Κύπρος θα βρει απέναντί της την Ελλάδα στον όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία και σύμφωνα με τον Χαραλαμπίδη, η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να βάλει... δύσκολα στην Εθνική Ελλάδας, την οποία πάντως περιμένει να δει αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με την κακή εικόνα που παρουσίασε στα προκριματικά του Euro.

«Η Ελλάδα με ενδιαφέρει πολύ και πάντα προσπαθώ να την παρακολουθώ. Σε αυτά τα προκριματικά είναι αλήθεια πως προβλημάτισε με την εικόνα της. Όμως οι Έλληνες παίκτες διαθέτουν ποιότητα και εκτιμώ πως και με τον νέο προπονητή θα γυρίσουν σελίδα και θα εμφανιστούν καλύτεροι στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο που ακολουθούν. Για την Εθνική Ελλάδας νομίζω πως δεν υπάρχει πιο χαμηλά. Πληγώθηκε ο εγωισμός τους και αυτό πιστεύω θα φανεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η Ελλάδα θα πρέπει όμως να περιμένει απέναντι στην Κύπρο ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Στόχος μας θα είναι και σε αυτά τα προκριματικά το όνειρο της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου», επισήμανε ο Χαραλαμπίδης, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Ο μέσος του ΑΠΟΕΛ μπορεί να βρίσκεται στο 34ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο η δίψα του για το ποδόσφαιρο και η αγάπη του για την Εθνική Ομάδα της Κύπρου τον γεμίζει με ενέργεια και τον κάνει να συνεχίζει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

«Νιώθω καλά και όσο αισθάνομαι έτσι θα συνεχίζω να παίζω και να αγωνίζομαι με την ίδια ένταση. Αγαπάω πολύ το ποδόσφαιρο και αυτό με κάνει να εξακολουθώ να παίζω ακόμα σε υψηλό επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα