Στην ECEC ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ

Στην Ελεγκτική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τεχνικών Επιμελητηρίων (ECEC) διορίστηκε ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ Στέλιος Αχνιώτης. Η επιλογή έγινε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ECEC, στις 26 Σεπτεμβρίου 2015, στη Ρώμη, όπου το ΕΤΕΚ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο και τον διευθυντή του, Χριστόδουλο Χατζηοδυσσέως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΤΕΚ η συμμετοχή του Στέλιου Αχνιώτη στη διμελή Ελεγκτική Επιτροπή (Auditors for

Balance) του ECEC, για το 2016, είναι πολύ τιμητική για το Επιμελητήριο αλλά και για την Κύπρο.

Στην Ελεγκτική Επιτροπή συμμετέχει και ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Επιμελητηρίου, Thomas Noebel. Στην Εκτελεστική Επιτροπή του ECEC, για την τριετία 2016-2018 πρόεδρος εκλέγηκε ο Crtomir Remec από τη Σλοβενία, αντιπρόεδροι οι Hansjörg Letzner (Ιταλία), Zygmunt Meyer (Πολωνία) και Dragoslav Sumarac (Σερβία), Γενικός Γραμματέας ο Αυστριακός Klaus Thürriedl και ταμίας ο Ούγγρος Gabor Szöllössy.

Στη φετινή Συνέλευση του ECEC εγκρίθηκε από τα μέλη του Συμβουλίου διακήρυξη για την ανάγκη ανεξαρτησίας των υπηρεσιών μηχανικής, ενώ τέθηκαν θέματα όπως η ανάγκη συνδυασμού κριτηρίων υψηλής στάθμης τόσο σε σχέση με την αρχική εκπαίδευση των μηχανικών όσο και στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση τους (CPD).

Συζητήθηκε, επίσης, θέμα συμμετοχής εκπροσώπων του ECEC σε Ομάδες Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον καθορισμό κοινών πλαισίων εκπαίδευσης μεταξύ των κρατών μελών (CTF), καθώς και θέμα συμμετοχής του ECEC στις διαβουλεύσεις για εισαγωγή της επαγγελματικής κάρτας.

Επίσης, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ενημέρωσαν για σημαντικές ευρωπαϊκές εξελίξεις που έλαβαν χώρα κατά το 2014-2015 και απασχόλησαν το ECEC, όπως για παράδειγμα οι προσπάθειες της Επιτροπής για προώθηση της απορρύθμισης δραστηριοτήτων στη Μηχανική.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα