Η Ευρώπη δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για τη Συρία

Δύο ημέρες μετά από τις άκαρπες συνομιλίες στη Λωζάνη για τη Συρία, οι υπουργοί εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδρίασαν στο Λουξεμβούργο για να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μονγκερίνι, οι υπουργοί δεν προσανατολίζονται σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μόνο κυρώσεις στην εργαλειοθήκη της, έχουμε πολλά εργαλεία που

μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Έχουμε τα εργαλεία για πίεση, έχουμε ακόμα αντίμετρα και ένα καλό μείγμα των δύο είναι πάντα σοφό και χρήσιμο», είπε χαρακτηριστικά.
Η Ευρωπαϊκή επίτροπος προσέθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία με στόχο την κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό, «δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτή την κατάσταση, γίνονται τα πάντα για να μας κλείσουν τα στόματα και τα μάτια, αλλά αυτό δεν θα γίνει σε αυτή τη συνάντηση», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι «η λύση σε αυτό, η μελλοντική σωτηρία της πόλης, βρίσκεται στο καθεστώς Άσαντ και πάνω απ‘όλα στους Ρώσους. Εξαρτάται από αυτούς να σταματήσουν αυτή την κατάσταση, να δουν τη λογική και κάνω έκκληση στο μεγαλείο του ρωσικού λαού, να διαλέξει ένα διαφορετικό μονοπάτι».

Την ίδια ώρα η πολιορκία και οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι ξεκίνησαν πάλι μετά την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός στην οποία είχαν καταλήξει Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης στα ανατολικά που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της συριακής αντιπολίτευσης, έχει γίνει συντρίμμια.

Οι ελλείψεις στα τρόφιμα και τα φάρμακα, έχουν κάνει την κατάσταση δραματική.

Keywords
Τυχαία Θέματα