Ζήνων: Δεν επιβάρυνα το κράτος στα ταξίδια μου

Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του SigmaLive αναφορικά με το κόστος των ταξιδιών που πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Ζήνων.

Ο κ. Ζήνων σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα, απαντάει ότι τα επίμαχα ταξίδια στα οποία κάνει αναφορά το άρθρο της εφημερίδας «Πολίτης» στο σαββατιάτικο φύλλο της 15ης Οκτωβρίου και δεν είχαν σχέση με τις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις, έγιναν με προσωπικά έξοδα.

Όπως υπογραμμίζει, μετά από έλεγχο που διενήργησε σήμερα

το Λογιστήριο του Υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν δικών του οδηγιών, αποδεικνύεται ότι επρόκειτο είτε για προσωπικά του ταξίδια, είτε για παραπάνω ημέρες διαμονής, τα έξοδα των οποίων πληρώθηκαν από τον ίδιο. Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαφαίνονται όλα τα ταξίδια τα οποία πραγματοποίησε, κάνοντας χρήση των προβλεπόμενων από το νόμο κονδυλίων, χωρίς να επιβαρύνει, την Κυπριακή Δημοκρατία στο ελάχιστο.

Επιπλέον, ο κ. Ζήνων κάνει λόγο για «σοβαρή παραβίαση της στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας», όσον αφορά στο δημοσίευμα, αναμένοντας από την εφημερίδα να δημοσιεύσει την εν λόγω ανακοίνωση, κατά τον ίδιο τρόπο που πρόβαλε και το δικό του δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα