Παγοποιείται η παρουσία Ακαδημαικών στο Μακάρειο

Μετά από μια θυελλώδη μέρα, με στάσεις εργασίας και αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις, τα βρήκαν τελικά Υπουργός Υγείας, γιατροί του δημοσίου και Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Κατέληξαν σε παγιοποίηση μέρους του μνημονίου που είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Ζαχαρία Ζαχαρίου και του Υπουργείου Υγείας για χρήση και εκπαίδευση φοιτητών στο Μακάρειο νοσοκομείο, αναστολή των απεργιακών μέτρων για αύριο και συνέχιση του διαλόγου.

Οι οργανώσεις των γιατρών ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΔΥ θα καταθέσουν την Παρασκευή τις εισηγήσεις τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα θα έχουν εκ νέου συνάντηση.

Νωρίτερα οι γιατροί του δημοσίου είχαν προβεί σε τρίωρη στάση εργασίας στο Μακάρειο, προκαλώντας ταλαιπωρία σε ασθενείς και εκφράζοντας έντονη αντίδραση για την παρουσία του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής

Στο χώρο μετέβη από νωρίς το πρωί και ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος μαζί με τα θέματα του ΓΕΣΥ στην εκπομπή ''Χωρίς Περιστροφές'' με τον Γιαννάκη Καρεκλά και φιλοξενούμενους τον Υπουργό Υγείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα