Η εν ψυχρώ εκτέλεση του "Τσικίτο"

Μετά από πολύωρες έρευνες και την μελέτη διαφόρων σεναρίων ως προς τον τρόπο της εκτέλεσης του θύματος, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, εντόπισαν ένα κάλυκα διαμετρήματος 7, 62, σε ύψωμα πολύ κοντά στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας με κατεύθυνση την Αγία Νάπα, σε απόσταση περισσότερων από 100 μέτρων από το σημείο όπου έπεσε νεκρός χθες βράδυ ο Γιώργος Γεωργίου, άλλως Τσικίτο.

Η σκηνή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μέλη διαφόρων υπηρεσιών της δύναμης, χτένισαν κυριολεκτικά σπιθαμή

προς σπιθαμή την περιοχή της Πύλας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας μετά τον εντοπισμό του κάλυκα, ο δράστης, έστησε καρτέρι στο θύμα του, κρυμμένος ανάμεσα στους θάμνους, κοντά στο κιγκλίδωμα του αυτοκινητοδρόμου. Όταν το θύμα κατέβηκε από το όχημα του, ο δράστης τον πυροβόλησε δύο φορές, βρίσκοντας στόχο και στις δύο. Η μια σφαίρα έπληξε τον Τσικίτο στην ωμοπλάτη ενώ η δεύτερη η οποία εκτιμάται ότι ήταν και η θανατηφόρα, προκάλεσε διαμπερές τραύμα στην καρδιά.

Το αρχικό σενάριο των ανακριτών για όχημα εν κινήσει από το οποίο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί, φάνταζε απομακρυσμένο ενώ η σκηνή, διαβάστηκε δύσκολα από τους ανακριτές αφού τόσο το θύμα όσο και το όχημα από το οποίο αποβιβάστηκε μετακινήθηκαν από πρόσωπα του στενού κύκλου του θύματος. Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα.

Ήδη από στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας κλήθηκαν αρκετά πρόσωπα για ανάκριση χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε εναντίον κανενός. Οι επόμενες ώρες κρίνονται καθοριστικές για την έκβαση της υπόθεσης καθότι εκτιμάται ότι δύσκολα θα οδηγηθούν στα ίχνη του δράστη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ήταν επαγγελματίας εκτελεστής. Πονοκέφαλο στους ανακριτές, προκαλούν τα κίνητρα της δολοφονίας, καθώς τα τελευταία χρόνια, το θύμα είχε ανοίξει αρκετά μέτωπα στο χώρο της νύχτας. Την ίδια ώρα οι ανακριτές ξεσκονίζουν ανεξιχνίαστες υποθέσεις δολοφονιών του παρελθόντος κατά τις οποίες ο δράστης ή οι δράστες του εγκλήματος, έδρασαν με πανομοιότυπο τρόπο. Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης ενδεχομένως να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Τον Ιούνιο του 2015 η αστυνομία προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον 3 προσώπων, για σχεδιαζόμενη δολοφονία. Ανάμεσα στα υποψήφια θύματα σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας ήταν και ο 39χρονος Τσικίτο. Η αστυνομία προχώρησε σε 2 συλλήψεις ενώ ένα πρόσωπο εξακολουθεί να καταζητείται σχεδόν ένα χρόνο μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα