Η "Λύση" της Ξηράς θα ΑΓΚΥΡΑ-βολήσει στη Θάλασσα;

Ένας άνθρωπος, ο οποίος αδιαμφισβήτητα έχει προσφέρει τα μέγιστα στην πατρίδα μας και στους αγώνες της, και συνεχίζει φυσικά να το κάνει, κτυπώντας κάθε Αμερικανική πόρτα για τα δίκαια της πατρίδας μας, είναι ο Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ).

Ο Φίλιπ Κρίστοφερ, τον Απρίλη του 2016, είχε προτρέψει τον Πρόεδρο να διακόψει τις συνομιλίες! Μεταξύ άλλων, και σε σχέση με το ρόλο των ΗΠΑ, ήταν επίσης ξεκάθαρος, σημειώνοντας πως "οι ΗΠΑ

θέλουν να λύσουν το Κυπριακό για να εκμεταλλευτούν το θέμα ενέργειας", ασκώντας, πιθανόν στο τέλος, μεγάλη πίεση. Λίγους μήνες μετά, το Σεπτέβρη του 2016, ο κ. Κρίστοφερ, είχε αναφέρει επίσης πως δεν αναμένει την Τουρκία να είναι διαλλακτική, προσθέτοντας πως "η παρουσία στρατευμάτων και εγγυήσεων θα αναιρεί την όποια πρόοδο".

Κατά την άποψη μου όμως, και ως πιο σημαντικό από όλα είναι το εξής που είπε: "Η Τουρκία θέλει να είναι το κεντρικό σημείο στο θέμα ενέργειας στην Ευρώπη. Ίσως είναι το ΜΟΝΟ κίνητρο για να συμβιβαστεί"!

Ίσως για αυτό το λόγο, τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όσο και οι Ακκιντζί και Άιντε ήταν από την αρχή ως και σήμερα αισιόδοξοι; Αφού "φύγαμε" πανηγυρικά από το πρόβλημα της Κύπρου, που φαίνεται πως μόνο για την Ομογένεια παρέμεινε "Πρόβλημα Ἑισβολής και Κατοχής", το ερώτημα πλέον φαίνεται πως είναι το "ποια" μορφή θα έχει το χάδι των όσων ήδη φαίνεται πως αποδεκτήκαμε, και συνεχίζουμε να αποδεχόμαστε. Ίσως τελικά η σταθερή αισιοδοξία, καθόλη τη διάρκεια των συνομιλιών, σε συνδυασμό με τη διασύνδεση των συζητήσεων με το Φυσικό Αέριο, να μην είναι τίποτα περισσότερο από την υπόγεια, "υποθαλάσσια" και σιωπηλή φωνασκία της Τουρκίας για να ελέγχει το ΦΑ; Ίσως, για να έρθουν όλοι πανηγυρικά, τώρα στο τέλος, και να πουν (επίσης όλοι) πως η Τουρκία "έκανε" υποχωρήσεις και "έδειξε" καλή θέληση, άρα "αξίζει" να την εμπιστευτούμε;

Με απλά λόγια, ίσως τελικά η λύση της ξηράς να περνά μέσα από τη θαλασσα;

* Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων. Υποψήφιος Διδάκτορας Πολιτικού Μάρκετινγκ. Προτεινόμενος για τα βραβεία Μάρκετινγκ 2016 για την ανάπτυξη του Μοντέλου Μέτρησης της Πολιτικής Ανταγωνιστικότητας και Απόδοσης. Συγγραφέας των βιβλίων "Ο Επιτυχημένος Πολιτικός" (Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση) - Νέα Υόρκη 2015 και "4 P's 4 a P" - Political Marketing Mix (A Guide for Politicians and Voters) - Kindle Publishing - New York 2016.

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα