Εκ Περιτροπής S u r r e n d e r

Σ Η Μ Ε Ρ Α Πέμπτη, 12η Ιαν. 2017, η Πενταμερής Διάσκεψη στη Γενεύη, που οι Τούρκοι πέτυχαν πριν από 42 μέρες να τους την παραχωρήσει ο κ. Αναστασιάδης με τη Συμφωνία του Δείπνου της 1ης Δεκ. 2016. Μέχρι την ώρα που γραφόταν χθες αυτή η στήλη, δεν μαθεύτηκε αν οι Τούρκοι τού 18% πέτυχαν ήδη να τους παραδώσει ο Αναστασιάδης τού 82% και την Εκ Περιτροπής Προεδρία. Ούτε αν την… φύλαξε για να τους την παραδώσει σήμερα.

- ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ του, πάντως, από καιρό είναι βέβαιοι και τον ωθούν, ακόμη και με τα δημοσιεύματά τους (στην «Αλ»,

στον «Π», στη «Χ»), να παραδώσει έναντι «αντιδώρων» στους Τούρκους ΚΑΙ την Εκ Περιτροπής Προεδρία.

- ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ κατά κύριο λόγο κατόρθωσε, μ’ ένα… Δείπνο, να τον κουβαλήσει πρόθυμο στη Γενεύη ο κ. Ακιντζί. Ο οποίος είναι έτοιμος, μόλις την εισπράξει απ’ τον Αναστασιάδη, να τηλεφωνήσει στον Ερντογάν το συνθηματικό «η Αϊσέ για πάντα στην Κύπρο». Όπως, από τη Γενεύη 13 Αυγ. 1974, ο υπ.Εξ. Τουράν Γκιουνές τηλεφώνησε την «Αϊσέ» στον Ετζεβίτ για τον Αττίλα-2…

Ε Ι Ν Α Ι ΓΙΑ τους Τούρκους, η Εκ Περιτροπής Προεδρία, το… στέμμα. Η κορώνα πανηγυρικής διασφάλισης της Τουρκικής Συγκυριαρχίας Εφ’ Όλης της Κύπρου. Τη Συγκυριαρχία, ως ουσιωδέστερη ουσία του Σκελετού «λύσης», τους την παράδωσε (εκ του ρήματος παραδίδομαι = I Surrender), από 11 Φεβρ. 2014 ο κ. Αναστασιάδης:

- ΣΤΗΝ Κοινή Διακήρυξή του με τον κ. Έρογλου. Με τη «δημιουργική» συνδρομή της κ. Βικτωρίας Νούλαντ των ΗΠΑ.

- ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ τής Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας: Της «εξίσου προερχόμενης από Ε/κ και Τ/κ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ». Εξίσου το… 82% με το 18%!!! Η ΕΚΟ («Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία») από «δύο Συνιστώσες Πολιτείες με ΙΣΟΤΙΜΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ» τών παραγράφων 3+4 της 11ης Φεβρ. 2014.

Φ Ε Τ Α - ΦΕΤΑ, αλλεπάλληλες, διαδοχικές παραχωρήσεις προς τους Τούρκους Κατακτητές και σταδιακή ικανοποίηση των τουρκικών απαιτήσεων υπήρξε, ανέκαθεν, η ουσία των λεγόμενων «διακοινοτικών» συνομιλιών. Από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία του 1977 (με το τουρκικό πάντα και κανένα άλλο περιεχόμενό της) ώς την Εκ Περιτροπής Προεδρία του 2017.

- ΣΑΡΑΝΤΑ χρόνων σταδιακή, εφ’ όλων των «κεφαλαίων», εμπραγμάτωση τής αργόσυρτης παράδοσης των Ελλήνων Κυπρίων στους Τούρκους.

- ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ βρίσκονται σήμερα στην «άνευ τέλους» Πενταμερή της Γενεύης, ελπίζοντας επιτέλους - ενώπιον και των διεθνώς προσκεκλημένων τής ΕΕ και του ΟΗΕ και των ΜΜΕ - να τους παραδοθεί για ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ η «μετεξέλιξη» της Κρατικής Υπόστασης της Κύπρου.

- ΩΣΤΕ να στερήσουν εν τέλει από τους Έλληνες το ΚΡΑΤΟΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας, που και με εκατόμβες ελληνικών θυσιών 1963-64 και 1974 κι έκτοτε, νομίμως κυβερνούν…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Θα συμπληρώσει καταλλήλως, άραγε, τώρα, ο ημέτερος Κώστας Ν. Χατζηκωστής, το περυσινό βιβλίο του «Έξι Προεδρικά Πορτρέτα», σε μία αναγκαία επειγόντως συμπληρωμένη επανέκδοση, με τον Έβδομο στη σειρά και Προθυμότατο να καταστεί ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ Πρόεδρος και o ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Νίκο Αναστασιάδη;
Λάζαρος Α. Μαύρος

Keywords
Τυχαία Θέματα