Η GO αναγνωρίζεται για τις επενδύσεις της στην Κύπρο

Η GO plc έχει κερδίσει ένα Διεθνές Βραβείο Επενδύσεων από τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Cyprus Investment Promotion Agency -CIPA). Το βραβείο αναγνωρίζει τη θετική επίδραση της GO στην κυπριακή αγορά τηλεπικοινωνιών μέσω της επένδυσης της στην Cablenet, την κορυφαία ιδιωτική εταιρία παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών που προσφέρει πακέτα που περιλαμβάνουν ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο, σταθερή τηλεφωνία και ψηφιακή τηλεόραση HD. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

της GO Deepak Padmanabhan, παρέλαβε το βραβείο κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριος Νίκος Αναστασιάδης.

Τα Διεθνή Βραβεία Επενδύσεων του CIPA, που διοργανώνονται σε συνεργασία με το κορυφαίο στην Κύπρο περιοδικό για επιχειρήσεις, Gold Magazine, τιμούν τους διεθνείς επενδυτές, ιδιώτες και επιχειρήσεις για την ουσιαστική συμβολή τους στην κυπριακή οικονομία. Από το 2012, συνολικά 36 Διεθνή Βραβεία Επενδύσεων του CIPA έχουν απονεμηθεί σε οργανισμούς που έχουν επενδύσει άμεσα στην Κύπρο και έχουν δημιουργήσει ένα στοιχείο προστιθέμενης αξίας για την οικονομία, ή έχουν εγκαθιδρύσει επιχειρήσεις και παρείχαν απασχόληση στην Κύπρο, ή παρείχαν υπηρεσίες προς διεθνείς επενδυτές και βοήθησαν στην προσέλκυση άλλων ξένων επενδυτών στην Κύπρο.

Η επένδυσης της εταιρείας GO στην Κύπρο ξεκίνησε το 2014 με την εξαγορά του 25 τοις εκατό του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της Cablenet, σε συνδυασμό με την παροχή ενός δανείου €12.000.000 που ήταν μετατρέψιμο σε μετοχές και, επιπλέον, την επιλογή για να αποκτήσει τον έλεγχο πλειοψηφίας σε περίπτωση που το επιθυμούσε. Τον Ιανουάριο 2016, το Δ.Σ. της GO συμφώνησε να προχωρήσει με τη μετατροπή του δανείου σε ίδια κεφάλαια και επίσης, να ασκήσει το δικαίωμα να αποκτήσει τον έλεγχο της πλειοψηφίας.

Ο κ Padmanabhan δήλωσε «Η επένδυση της GO στην Cablenet προσφέρει ευκαιρίες για ανταλλαγή γνώσεων και ανάπτυξη επιχειρηματικών ευκαιριών σε όλο τον Όμιλο μας. Είναι πράγματι μια μεγάλη τιμή όταν βλέπουμε την επένδυση μας και τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει στην Cablenet τα τελευταία δύο χρόνια να αναγνωρίζονται από το CIPA».

Λεζάντα Φωτογραφίας: Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της GO, Deepak Padmanabhan με το Διεθνές Βραβείο Επενδύσεων το οποίο παραδόθηκε στην GO από τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).

Keywords
Τυχαία Θέματα