Η AIPFE τιμά τις Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή & Ανδρούλα Βασιλείου

H AIPFE Κύπρου-Γυναίκες της Ευρώπης τίμησε δύο διακεκριμένες γυναίκες, οι οποίες ενθαρρύνουν και στηρίζουν με το έργο τους τη γυναικεία συμμετοχή σε θέσεις λήψης αποφάσεων, σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση, στις 3 Νοεμβρίου, στο Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας.

H Δρ. Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή και η κα Ανδρούλλα Βασιλείου

ανακηρύχθηκαν Επίτιμα Μέλη της AIPFE μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ‘Gender Diversity in Decision Making Positions’ το οποίο στοχεύει την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας σε ηγετικές θέσεις.

Στην βράβευση των δύο τιμωμένων, η κα Σούλα Ζαβού, Επίτιμη Πρόεδρος της AIPFE, είπε: ‘ Αναπτύξατε δεξιότητες και συμπεριφορές και χαράξατε την πορεία σας με επιτυχία, ώστε εμείς σήμερα εδώ, να μοιραζόμαστε τη χαρά και την περηφάνια σας. Εσείς είσαστε πρωτοπόρες, γιατί διανύσατε μια πορεία σε μια κοινωνία εντελώς ανδροκρατούμενη, με επαγγελματικούς φραγμούς, προκαταλήψεις, και όμως τα ξεπεράσατε.’

Οι έννοιες της μη διάκρισης και ίσων ευκαιριών αποτελούν, για δεκαετίες τώρα, μέρος των βασικών αρχών της διεθνούς κοινότητας και έχουν τις ρίζες τους στις οικουμενικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών και της ισότητας. Οι πληροφορίες και οι εισηγήσεις για καλές πρακτικές που συμπεριλαμβάνονται στον Κώδικα Δεοντολογίας, ο οποίος ετοιμάστηκε μέσα στα πλαίσια του προαναφερθέντος Ευρωπαϊκού Προγράμματος και βρίσκεται στη διάθεση των Κυπριακών επιχειρήσεων χωρίς κανένα κόστος, λειτουργούν ως πολύτιμο εργαλείο για τη σταδιακή διαμόρφωση της κουλτούρας ενός οργανισμού και των προσδοκιών του για το τι αποδέχεται ως επιτρεπτή συμπεριφορά σε σχέση με τη μη διάκριση, τις ίσες ευκαιρίες και τη διαχείριση της διαφορετικότητας, είπε η Πρόεδρος της AIPFE, κα Άννα Κουκκίδη- Προκοπίου.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν, επίσης, διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του GenDiν.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα και τον Κώδικα Δεοντολογίας και Καλών Πρακτικών, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την AIPFE Κύπρου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα